måndag 25 mars 2013

En månad

Idag fyller "Hubbe" redan en månad. Samtidigt som tiden gått otroligt snabbt så känns det ändå som att han redan funnits med länge. Konstigt. Jag börjar också bli allt mer van att vara Mamma. Det känns som att jag nu så småningom om börjar lära känna min son. Jag kan höra skillnad på olika sorters skrik och grymtande, om det är fråga om magknip, hunger eller något annat. Amningen går för det mesta också riktigt bra. Det jag ännu saknar är någon sorts rutiner. Jag är nämligen väldigt starkt en rutinmänniska som gillar att ha full kontroll och kunna planera i förväg. Det kan man inte riktigt ännu. Alla dagar ser olika ut. Ibland sover han fyra och en halv timme i sträck, ibland bara en. Jag försöker skriva upp när han somnar och vaknar men det är inte alltid jag kommer ihåg att göra det. I mitt veckobrev från Babycenter stod det att vid 6-8 veckors ålder så börjar de flesta bebisar få någon sorts rutiner, så snart är vi där. 
Hubbe och jag. 

10 kommentarer:

 1. Oj vad snabbt det går!! Vad har han förresten för klädstorlek nu efter en månad? För en som har det där framför sig så skulle det vara intressant att höra lite om din tankar om införskaffning, dvs hade ni tillräkligt med saker skaffat på förväg, hur mycket kläder går det egentligen i början (fast jag vet det är hurja individuellt) sånt där om hur det har börjat rulla på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går så snabbt att man inte hänger med! Snart har ni er lilla här ni också :) Jag skall försöka ta och formulera ett helt inlägg angående dina frågor nån dag under veckan. För det börjar ju nog rulla här så smått och man vet vad som är bra och vad som är mindre bra när det kommer till kläder och andra införskaffningar...

   Radera
 2. Voi gulle ett sånt litet knyte <3

  SvaraRadera
 3. Han ser ut att ha det bra, er söta lilla pojke!

  Mippe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har han nog :) Han är så ljuvlig...

   Radera
 4. Grattis lilla Hubbe :)
  Tiden går så hemskt snabbt och det är som du skriver; att det känns som om bebisen redan funnits så länge fast det inte är det!
  För oss stämde det där med rutiner ganska bra. Någonstans mellan 6 och 7 veckor började vi se ett mönster i hur Viggo sover, iallafall på dagarna. Och det är nog så skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar såå på att man skall börja se något mönster. Det är så svårt att planerra något alls när man inte alls vet när han blir hungrig eller trött eller vaknar nästa gång!

   Radera
 5. Vad mysigt han verkar ha det där i sin famn! Och ja, jag är också en som gillar rutiner, så för mig har kanske det svåraste med babytiden varit just det att det inte finns några rutiner. Men dom kommer sen så småningom. Roligt att höra att allt har gått bra för er!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker att bara chilla och ta det orutiniga livet med ro och gå enligt Hubbes tidtabell. Men det är lite svårt, speciellt när man skall iväg eller vill planera något...

   Och jo hittills går allting riktigt bra. Det är ju roligt med en liten bebis :)

   Radera