torsdag 11 december 2014

Lite finare än vardagmat

Det blev inget vardagsmat tips förra veckan så istället kommer här ett söndags- eller fredagsmat tips. Nämligen grillade ribs. Jag tror inte det finns mycket godare grillmat. Okej, det är kanske inte helt grillhögsäsong just nu, men så länge det inte är snö så grillar åtminstone vi nu som då :) Annars kan man använda grillvärme på ugnen istället. Hemligheten bakom riktigt goda ribs är att koka dem innan och låta dem stå i marinad i flera timmar. För en person behövs minst en räcka med ribs, som tur är ribs rätt så billigt! Köp hellre lite för mycket än för litet... 

Koka ribsen i ca. 1 timme tillsammas med 2 vitlökar och 3 små gula lökar skurna i små bitar. Sätt vatten så köttet täcks. 2 tsk salt behövs också! När köttet är så mört att det nästan lossnar från benen är det klart. 

Ta upp köttet från spadet och pensla det med rejält med barbequesås. Är du riktigt ambitiös kan du laga egen barbequesås. Jag använde nog bara butikens... Blandade lite alla de tre som jag hittade i kylskåpet. Ställ köttet i kylskåpet tills du blir allt för hungrig.


Grilla snabbt, bara så du får lite färg och grillsmak, cirka fem minuter per sida. Njut!

1 kommentar:

  1. Tack! Dethär skall jag minnas till nästa sommar. Har aldrigt vågat mej på att laga själv.

    SvaraRadera