Knapriga, lite sega och mycket goda! Knaperkakorna vinner peppisar 1000-0 |
Dagens pyssel är återigen ett matrelaterat sådant. Jag hör till dem som inte är så värst förtjusta i pepparkakor. Annas köpta är helt goda, speciellt med lite mögelost på, men annars är det ju nog pepparkaksdegen som är betydligt godare. Eller egentligen så bakar jag hellre andra, betydligt godare och enklare kex till julen. Som dessa knaperkakor. Jättegoda och det doftar sååå gott i hela hemmet när man bakar! Och samtidigt de typ enklaste småbröden man kan baka. Mycket bra kombination om man frågar mig.
För en rejäl sats kakor behövs:
225 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
210g vetemjöl
2 tsk matsoda/bikarbonat
3 tsk kanel
2 msk sirap
Sätt ugnn på 180-190 grader. Knåda ihop alla ingredienserna till en degklump. Dela den i typ 8 delar och forma till korvar. Lägg kovarna på plåt, inte för när varandra för de flyter ut lite i ugnen. Platta till en aning med en gaffel. Grädda cirka 10 minuter eller tills korvarna blivit platta och börjar bli lite gyllenbruna. Skär sneda snitt över kakorna med vass kniv direkt då du tagit ut dem från ugnen. Låt svalna. Sätt i burk och försök låta bli att äta upp alla innan julafton!
Så här ser "korvarna" ut innan de åkt in i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar