Ifall du inte testat på att fixa chokladtryffel till julen tidigare så skall du absolut göra det i år. Enklare kan det nästan inte bli! Och resultatet blir en len, mjuk lite lyxig tryffel som verkar jätteproffsig. Denna version är med smak av marianne. Jag använder mig av färdig mariannecrusch men man kan nog säkert krossa hela karameller om man hellre vill det.
Ca. 50 mariannetryfflar
1 dl grädde
250g mörk choklad
ca. ½ dl krossade marianne karameller
kakao av fin kvalitet
Koka upp grädden, ta bort från värmen och sätt i chokladen. Rör om tills chokon smält. Häll i mariannecrushen. Låt stå kallt en stund, tex. över natten. Ta hjälp av en sked och klicka små bitar av smeten i din hand som du rullar till små bollar. Rulla bollarna i kakao och sätt i små formar. Njut t.ex till kaffe! Så gott. Obs! Förvara tryfflarna kallt.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaSorry Sabina! Jag tryckte i misstag bort din kommentar och nu får jag inte tillbaka den :/ Men Van Houten kakao går utmärkt, just det använde jag också. Det är väl kanske mer oboy och annat sockrigt skräp som inte lämpar sig för detta :)
SvaraRadera