fredag 11 maj 2012

Balkongdrömmar

Det enda lilla minuset med den underbara lägenheten vi bor i just nu är att vi inte har någon balkong. Det sakanr jag något oerhört. Älskade vår balkong i vår förra lägenhet där man kunde odla örter, sitta och sola eller bara läsa tidningen och dricka kaffe. En balkong kan man göra så otroligt mycket av om man bara vill. Den kan bli som ett litet extra uterum. I min inspirationsmapp på datorn hittade jag följande underbara balkongbilder. Ni som har en balkong kan inspireras och vi som inte har det kan ju alltid drömma....

Härliga balkonger med pinka detlajer och fina fräscha hortensior. Jag älskar också de gamla lådorna som bänk eller förvaringsdetalj. Filtar och kuddar är också bra för kyliga kvällar, ifall man inte har inglasad balkong kan det dock vara bra att ta in dem.

Ett helt träd och en ordentlig grill på balkongen. Härligt. En liknande altan skulle vara drömmen. Tänk på alla sommarfester man skulle kunna ordna här!

Liten är också fin. Gillar speciellt olivträdet och korgbalkonglådan. 

5 kommentarer:

 1. Problemet vi stötte på då vi hade balkong var att man måste städa den. Och ofta! Så den var inte ens en tjugondedel så mysig som på bilderna..

  kram och ha ett fint veckoslut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft samma problem?! Lite dammigt blir det ju men inget som inte en trasa tar bort på några minuter. Fast sen är det säkert skillnad var huset är. Om vägen invid är väldigt tättrafikerad blir det säkert smutsigare. En inglasad balkong skulle säkert hjälpa...

   Radera
 2. Ljuvliga bilder! Jag sku int tacka nej till en balkong i den stilen i t.ex. New York med utsikt över Manhattan. A girl can dream... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jo Manhattan. Eller kanske över Seine och Eiffeltornet?! Fast havsutsikt i Hfors skulle nog också duga :) Kiva att du börjat blogga igen förresten!

   Radera
 3. Vilka fina bilder, letar efter inspiration till vår balkong. Så dessa var verkligen inspirerande :D

  SvaraRadera