onsdag 16 maj 2012

Brudkrona

Jag har länge funderat på att ha krona på bröllopet. Jag menar, det är enda dagen i livet som man på riktigt kommer undan med att på allvar ha en på sig utan att det är konstigt. Men helt tydligt är det inte trendigt med brudkrona just nu. Att hitta en i min smak är nämligen inte alls lätt. Det finns bara tiaror eller diadem och bara enstaka fula breda brudkronor i alla webshoppar. Hittade några fina inspirerande bilder på nätet då jag googlade och tänkte att det på basen av bilderna inte såg värst svårt ut att pyssla ihop en själv. Så det var vad jag gjorde i går eftermiddag.

Vad tycker ni om resultatet?! Ser den väldigt hemsnickrad ut? Kan man ha krona på sig på sitt bröllop eller är det fjantigt (det tyckte nämligen Fästmannen, han skoja att han borde  ha batmanmask på om jag skall ha krona...)

Egenpysslad brudkrona med inspiration från denna och denna bild.

10 kommentarer:

 1. Du kan kolla med församligen, jag vet att vissa församlingar med gamla anor har brudkronor som man får låna. Iallafall i de delar av landet där det tidigare var kutym med brudkronor. Fast de kan ju sen se ut lite hur som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som jag hittade på bilder var iaf alla guld och jag vill ha i silver. Dessutom är de för stora och ser lite tunga ut för min smak. Men tack för tipset. Kanske jag skall fråga bara för säkerhetsskull!

   Radera
 2. Den e fin, tänk du kan ha lagat en ny arvegods :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle ju vara kul :) Kanske den t.om. bli riktigt värdefull om hundra år eller så!

   Radera
 3. Om du vill ha krona så ska du banne mig ha krona :). Det är ju ganska få som har krona o de e ju kul att vara lite annorlunda. Den där du gjort är ju jätte fin, de e bara supersött om du själv pysslat ihop den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen :) Jag är bara inte säker på om jag vill ha krona ännu. Vi får se. Skall pröva sen när jag har hela outfiten samlad hur det blir. Man vill ju ändå inte se ut som en överpyntad julgran :)

   Radera