söndag 6 maj 2012

Sparristider

Jag älskar sparris och just nu är det den bästa sparrissäsongen. Vi äter sparris nästan varje dag hemma hos oss. Idag blev det en version med sallad, parmaskinka och getost. Så sjukt gott. Jag rekommenderar varmt!
Mumsigaste middagen. Satte med lite babyspenat i salladen också. Gott och nyttigt!

2 kommentarer:

  1. Alltså jag har aldrig ätit sparris.. :D Hur smakar det? Hur tillagar man dom? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, då bara MÅSTE du pröva. Sparris är helt klart en av mina favoritgrönsaker. Köp ett knippe, skär av ca. 3cm av skaftet längst ner. Skala också med potatisskalare skalet längst ner på sparrisen. Den delen brukar nämligen vara lite trådig. Lägg i kokande lättsaltat vatten och koka typ 5min. Sparrisen skall vara lite al dente. Överkokt är inte lika gott. Häll bort vattnet. Lägg i en liten klick smör och ät som så, som tillbehör, med parmesanostflarn, i en sallad och så vidare...

      Radera