tisdag 2 mars 2010

Södra Laos

Hejsan!

Hemma i Bangkok igen för det sista dagarna här. Känns lite konstigt. Vi har dessutom massor att göra... Hemresan som tog 20timmar gick faktiskt riktigt lätt och snabbt. Bussarna var bra och jag sov som en prinsessa på tåget.

Södra Laos var precis som jag tänkt mig. Chilligt (allt tar LÅNG tid i Laos, ingen har bråttom någonstans...), vackert (fast det var torrperiod nu så var det ändå fint!) och fattigt (massor med smutsiga glada söta barn överallt).

Här kommer lite bilder.

Vackert! Mekongfloden rinner genom nästan hela sydöstra Asien.

Busshållplatsen i Pakse. Jaa, det är kossor ni ser där bakom! Bussarna var dessutom inte bussar precis utan mera som stora tuktuks. Öppna, obekväma, trånga och heta!

Husu åkte bak på bussen mot slutet av resan. Svalare och skönare än att sitta inne på de hårda smala träbänkarna.

Sådana här båtar åker man med på Mehkong. De är väldigt smala, man ryms bara två i bredd, och väldigt ostabila, men de går inte djupt alls vilket är ett krav då det är grunt och finns stenar lite överallt.

Chill i hängmattorna på vårt hotell.

Fin solnedgång, detta var också utsikten från vårt hotell.

Sista dagen orkade vi inte chilla mer utan for iväg på kajakäventyr.

Irrawadda-delfiner! Vi såg massor av dem under vår lunchpaus (som förövrigt var på Kambodjas sida av gränsen!) Så siistiga, men väldigt utrotningshotade, de tror att de finns under 100 kvar i hela världen.

Sydostasiens största vattenfall. Vanligvis är mehkong en lungn och fridfull flod, men här var den allt annat. Häftiga vattenmassor och krafter! Och nu var det dessutom torrperiod!

Alla våra middagar är inte glamourösa restagurangmiddagar. På hemresan blev det lite bråttom så för att inte missa tåget blev det takeaway fried rice från gatukök som åts på perrongen...

Nu måste jag börja göra någon nytta, sortera smutstvätt, läsa på tent och skriva todo-listor!

Krams

1 kommentar:

  1. fina bilder hanna, roliga att se
    h: gänget på bogis :))

    SvaraRadera