På fredagar är det ju trevlig med lite god, lyxigare mat. Här kommer ett enkelt och mycket gott recept på mumsigaste skaldjurspastan om ni behöver lite inspiration. Och ifall ni inte orkar laga middag ikväll, kan ni också spara recptet tills på söndag och köra det som söndagsmiddag istället!
Du behöver:
en halv burk inlagda kräftskjärtar
en halv burk inlagda scampi
en stor gul lök
typ 2-3 vitlöksklyftor
ca. 3dl grädde (helst riktig grädde och inte något blafsigt mattjafs med bara 5% fett...)
2 msk hummerfond
lite persilja, färsk eller torkad
god pasta, gärna fullkorn
Sätt på pastavattnet. Hacka lök och vitlök och stek mjuka i olivolja. Häll över grädden och fond. Låt puttra på svag värme tills såsen börjar tjockna. Smaka av, om det behövs kan du krydda en aning med t.ex. lite svartpeppar och pesillade. När pastan är al dente, kan du slänga i skaldjuren och persiljan. De behöver inte koka utan skall bara blandas i såsen och bli varma. Tadaa! Klart. Så gott och enkelt. Just så som matlagning skall vara.
Jag kokade extra bred papardelle pasta i fullkorn. Mycket gott och kul med lite annorlunda pasta! |
Mycket lök och vitlök skall det vara! |
Lägg i skaldjuren bara just före du skall servera! Om man lägger i dem för tidigt kan de bli sega och otrevliga. |
Det var så gott att jag inte hann ta en bild förrän jag ätit upp över halva portionen.... |
Detta skall jag verkligen testa. Tack Hanna.
SvaraRaderaGör det! Det är så gott. Jag tror jag skall laga det på nytt nu på fredag...
RaderaLåter verkligen gott, tack för tipset!
SvaraRaderaMippe
Varsågod! Hoppas det smakar :)
RaderaVad för inlagd scampi använder du? Och kräftstjärtar av märket Pirkka hittade jag, är de ok?
SvaraRaderaJag har köpt scampin på Stockas deli. Deras eget märkte tror jag visst det var. Skall faktiskt laga pastan idag då mina föräldrar kommer på besök :)
RaderaOch Pirkkas kräftskjärtar går UTMÄRKT! Hoppas det blir gott!