torsdag 11 september 2014

En liten bagare

Igår kväll kände jag mig rastlös efter allt för många sjukdagar inne på soffan, Hubbe var också lite gnällig och klängig. Vi behövde något program helt enkelt. Så jag beslöt mig för att vi skulle baka muffins. Och det gick faktiskt riktigt bra! Lite mer utmanande är det förstås att baka muffins med en assistent på 1½år, men han var så duktig. Hubbe hällde i alla ingredienserna jag mätt upp, han rörde med sked, slickade visplarna och satte ut muffinsformar på plåten. Och så fick han förstås smaka på de färdiga muffinsen också. Sötnosen var så ivrig! Baka baka sa han. Nu behöver vi absolut skaffa ett förkläde i hans storlek! Eller kanske jag kan sy ett?! Det borde väl inte vara så svårt.
Mycket ivrig liten bakare. Han började röra innan det ens fanns nåt i skålen.
Sätta i ingredienser, viktigt uppdrag som kräver koncentration. Hela Hubbe blev nu samtidigt lite mjölig, men det gjorde ingenting. 
Mmm. Smaka på smeten var gott! 
Muffinsformar på plåten.
Färdiga blåbärsmuffins. Recpetet googlade jag bara fram och det var riktigt lyckat! Blåbär hade vi i frysen.

1 kommentar:

  1. Härligt! Baka är en favorit här också :) Förkläde är lätt att fixa själv, ungefär som haklapparna du redan har pysslat men man klipper bara ut formen till ett förkläde istället. Och behöver inte vaxtyg, så utbudet är mycket större och finare!

    SvaraRadera