måndag 26 oktober 2015

Bästa tidningen just nu

Jag brukar inte riktigt gilla finska tidningar. Jämfört med utbudet i vårt västra grannland känns det oftast som att de inhemska tidningarna är några år efter. De är fulare, ointressantare och lyckas inte riktigt fånga mej. Jag försöker alltid nu och då med lösnummer men blir så gott som alltid besviken. De svenska motsvarigheterna brukar liksom vara så mycket mera jag. Jämför nu bara t.ex. Vauvalehti och svenska Mama?! Liiite skillnad så att säga. Eller Sköna hem mot Avotakka... Man kan nästan inte ens säga att de spelar i samma liga. Tyvärr, att prenumerera på finska tidningar är ju väldigt mycket billigare än att få nummer från Sverige skickat hem till Finland!

 Men jag har faktiskt hittat en finsk favorittidning. Finska Kotivinkki, ja du läste rätt. Jag trodde det sannerligen inte heller när jag tänkte att jag testar på ett prenumerationserbjudande. Jag läste den för några år sedan och var då måttligt imponerad. Men de två senaste numren som jag fått har varit guld. Det har liksom innehållit allt som jag är intresserad av just nu. Helt galet. Som om de som gör tidningen kunnat se in i mina tankar. I det senaste numret stod det till exempel om hur man pysslar en drömfångare (jag hade då just ett par dagar innan köpt material för att pyssla en), hur man gör egen surdeg (har jag funderat på att testa i typ ett halvår!), hur man gör business av sin hobby (något de flesta pysslare säkert funderar på) och om moodboards och hur de hjälper en att nå sina drömmar (något jag älskar, tror på och funderat på redan länge). Jag har också redan hunnit laga ett av recepten ur tidningen och fler finns på laga-snart-listan. Dessutom är tidningen snygg också layoutmässigt, något jag lätt stör mej på annars. 

tips till alla pysselfantaster, hemmammor och alla er som annars bara behöver lite hemmainspis! Jag är i alla fall imponerad. 
Det senaste numret var SÅ inspirerande. Nu väntar jag bara på julnummren.... Hemmamamma-pysslarens drömtidning just nu!
Inlägget innehåller affiliatelänkar, men åsikterna är 100% ärliga och jag betalar för min tidning själv:)

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Jag har faktiskt tröttnat lite på inredningstidningar av någon orsak, men alltid då och då funderar jag där i tidningshyllan om jag ändå skulle ta med någon hem...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med! Inredning finns det så mycket bättre på internet nuförtiden, i bloggar och på pinterest och så. Men kotivinkki hade just bra blandning, matlagning, pyssel, handarbete, inredning och intressant läsning!

      Radera