tisdag 29 maj 2012

Getostfyllda Auberginerullar i ugn

Förra veckan lagade jag en riktigt god och relativt lättlagad middag en kväll. Inspirerad av detta och detta recept modifierade jag ihop en egen version av "getostfyllda auberginerullar med tomatsås i ugn". Mums Mums! Helt vegetariskt och mycket passande mat för lchf-diet.

Du behöver en äggplanta, tomatsås (jag lagade min av en lök och två vitlöksklyftor som bryntes i lite olivolja och seda pirkkas örttomatkross som hälldes på som jag lät puttra i ca. 15minuter), getost, kalamataoliver och mozzarellaost.

Skär auberginen i smala skivor och låt dem "svettas" ut vätskan i ca en halv timme genom att strö salt på skivorna. Torka bort vätskan med hushållspapper. Stek skivorna i olivolja i ett par minuter så de bli mjuka.

Stek auberginen så den får lite färg och blir mjukare. Det tar bara ca. 1-2minuter per sida.
Gör fyllning av getost och oliver, skurna i småbitar. Rör ihop röran med en gaffel. 
Fyllning av getost och kalamataoliver. Det lönar sig att använda oliver utan kärna. Jag kan nämligen tala om för er att det är rätt så jobbigt att peta bort kärnorna från oliver som har dem kvar....
Ta en ugnsfast form. Häll tomatsåsen på bottnet. Fyll aubergineskivorna med fyllning. Rulla ihop och Lägg med skarven neråt. Lägg en skiva mozzarella ost på. 
Tomatsås, de fyllda rullarna och mozzarella på toppen.
Sätt in i ugnen på 250grader ca 20 minuter eller tills mozzarellan börjar få lite färg.
Färdig delikatessmåltid!
Mums mums!

3 kommentarer:

  1. Ser helt JÄTTEgott ut!! Måste testa nångång! Kiva också att du köpte en Midnight Run-biljett! :)

    SvaraRadera
  2. Vitsi va gott det ser ut. Detta ska jag testa!

    SvaraRadera
  3. Ser faktiskt supergott ut, och mina favoritingredienser! Måste absolut testas!

    SvaraRadera