söndag 14 juni 2015

Trädgårdssnäps

 Trädgården är verkligen som vackrast just nu. Jag älskar både mina rabatter och blommor i kruka. Det är så roligt och, på något sätt, terapeutiskt med trädgårdspyssel. Att knipsa bort vissnade bad och blommor. Riva upp lite ogräs. Vattna och gödsla. Och så givande när allt frodas och växer. Till näst väntar jag på att pionerna skall slå ut och jordgubbarna skall bli röda. 
Mina pioner kanske slår ut om en vecka ungefär?! Det finns säkert ett tjugotal knoppar. Ljuvligt!
På fönsterbrädet har jag några krukblommor. Margerit, ros och begonia. Rosen skall jag gräva ner någonstans har jag tänkt, men jag har inte hittat den perfekta platsen i rabatten eller på gården ännu....
Den här vita blomman har just börjat slå ut. Så fin! Och min kameras macroobjektiv är inte så illa det heller....

De här blommorna finns i busken invid vår farstu. Så vackra. Men jag har ingen aning om vad det är?!
På bordet: Mera blommor och så några örter. I den illa gröna asken finns sommarblommor som Hubbe sått på Barnmässa han och Maken var på för några veckor sedan. De borde säkert sättas ner i rabatten någonstans de också. 


3 kommentarer:

 1. Ja rosen ska du gräva ner, fast du hinner ju nog! Jag börjar ha en präktig samling med nergrävda rosor som sedan gör en glad, år efter år. :)
  Hubbes blommor är visst Cosmos blomman, gräv ner dem snart så de får plats att bli stora och präktiga. Tor du kommer att gilla dem då de blommar. :)
  Ni har lagat det så fint! Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall absolut gräva ner rosen, men i rabatterna är det ganska fullt. Växer de mycket?! Kräver den liksom mycket plats? Och tack för infon om Cosmosblomman. Den får åka ner i jorden så fort det slutar regna idag. Skön sommar till dej och familljen också :)

   Radera
 2. Nog blir de ju lite större för varje år, men inte massor liksom, utan kanske mer fylliga och högre med tiden då.. Eller åtminstone mina krukköpta. Näring gillar de ju också sen, för att orka bli buskiga och göra dig glada med massor med rosor hela sommaren. :)

  SvaraRadera