onsdag 14 december 2011

Lucka fjorton: Hemgjorda gåvor top tio

Hemgjorda gåvor

Jag gillar att ge gåvor jag gjort själv och har gett hemlagade gåvor så gott som alla år. Här kommer min tio i topp på saker som är lätt och uppskattat att ge som gåva:
1. Baka en god jullimpa. Jag brukar köra på maltlimpa. Den hör ju dessutom till julbordet!
2. Fina halsband. I fjol lagade jag halsband med budskapsringar till systrar, mamma och vänner. Det är enkelt och uppskattat att pyssla egna smycken!
3. Gör små pepparkakshus och ge bort. Det har jag gjort de senaste tio åren och nu förväntar sig väl mina föräldrar och mor och farföräldrar att få hus varje år... 
4. Muggar som du målar eller ritar på. I hobbyaffärer finns det porslinstucher eller målfärg. 
5. Kakmix. Googla för recept. Så bra idé tycker jag. Du blandar alltså de torra ingredienserna i en glasburk och skriver på vad som ännu skall läggas till (smör, ägg, mjölk?) och ugnsgrader och tid. 
6. Egna badkulor eller andra skönhetsprodukter. För de här finns det också recpet i oändlighet ute på internätet. Har ännu aldrig testat men gillar verkligen idén.
7. Fina enkla vänskaps-armband. Likanande det på bilden hade jag tänkt göra i år men tiden kommer nog inte räcka till..
8. Sticka sockor. Kom bara ihåg att börja i god tid...
9. Koka egen marmelad eller sylt. Lätt och gott!
10. Gör egen julgodis och ge bort. Det tänker jag göra :)

2 kommentarer:

  1. Har du nåt bra recept på julbröd eller maltbröd? Vad menar du med "vbudskapsringar" som du gett t.ex. dina systrar förra året, och var får man köpa såna? Glad jul!!:)

    SvaraRadera
  2. Anonym- Bästa brödreceptet är på kommande :) Med budskapsringar menar jag silverpläterade smycken som jag stansat med bokstavsstansar från Claes Ohlsson. Smyckesdelarna har jag beställt från olika nätshoppar i Sverige, har inte ännu hittat sådana i Finland. Här en bild på ett halsband jag gjort där texten är Minmet Credo=jag tror på mig själv på latin https://lh3.googleusercontent.com/-m2MxMBe5EFk/TXuO_3OkV6I/AAAAAAAAB78/XdgviJ2q65I/s1600/SL702883.JPG
    Glad jul på dig med!!

    SvaraRadera