onsdag 16 juli 2014

Floridaresan: Miami Beach

Nåja, dags för lite reseskildring från våra tre veckor i Florida. Jag tänkte skriva lite om alla ställen vi besökte, tips, vad jag gillade och inte gillade och så vidare. 

Vi började vår resa med fyra dagar i Miami, på South Beach. Mina förväntningar var höga och jag tänkte mig palmer, glitter, gamlour och Will Smith. Men tyvärr blev jag rätt så besviken. Miami Beach har nog sett sina bästa dagar någon gång på 80-talet... Nu är det mest överprissatt och slitet. Dessutom höll de på med vägarbeten på typ alla vägar. Stranden var inte heller nära på så fin som jag hade tänkt mig. Strandpromenaden är fin, men rätt högt från stranden så man ser knappt havet. 

Det jag gillade var parken vid South Point, fin och fräsch med flera vattenspridare och fontäner som Hubbe älskade att springa, plaska och leka i. Han blev förstås plaskvåt, så det lönar sig att ha extra kläder med...  Dinern Pink på 157 Collins Way hade också bra frukost, och allt var försåts ljusrött. Och den lilla restauranggatan Espagnola Way var mysig tycker jag, men dyrt...

Vi hyrde också bil och körde ut till Everglades för att kolla på alligatorerna och det rekommenderar jag också varmt. Vi valde Gator Park som låg ca 50 minuter utanför Miami på grund av deras höga rating på TripAdvisor och det var ett bra val. 

Om du åker till Florida, speciellt med barn, så tycker jag nog att du kan skippa Miami helt. Är du dock 18år och sugen på festande så kanske du kan ge Miami en chans. Men faktiskt så tror jag att även partyna är bättre annanstans...
Soluppgång över Miami Beach. Kolla hur mycket sjögräs det är på stranden! Och inte var det någon som städade upp det under de dagarna vi är där... Inte fräscht tycker jag!
Men Lifeguard-husen var fina! Alla målade i olika granna färger. 
Vi hade sån tur att vi fick ett parasoll av en tysk tjej som skulle åka hem samma dag vi kom till stranden. Det behövdes nog på stranden med Hubbe och vi använde det hela resan.

1 kommentar:

  1. Bra att ni ändå hade oss där för vi e ju destu fancygare och intressanta höh höh! ;) Men joo Jag håller med! Floridas västkust tyckte jag också bättre om!

    SvaraRadera