tisdag 22 juli 2014

Floridaresan: Orlando

Orlando är verkligen nöjesparkernas och hotellenas stad. Här finns allt! Legoland, Disney, SeaWorld, Universal, vattenparker, djurpaker, ja ALLT. Och ännu fler hotell. En dag då vi har större barn hoppar jag resa tillbaka och stanna lite längre. Det var verkligen fantastiskt välgjort, även om vi nu bara då besökte Disneys Animal Kingdom. På grund av den hårda hotellkonkurrensen och det stora utbudet är hotellpriserna skäliga och vi hade kiva hotell med flera poolområden där vi också hängde en hel del. Att spendera dagen på nöjesfält är dock inte så skäligt prismässigt... Men som tur var åtminstone Hubbe gratis. Och det behövs nog minst en dag per park, de är enorma! 

AnimaKingdom var så fint. Bäst var Safarit. Då man kommer in på området kan man gå och boka tider till attraktioner eller shower med så kallade "fast pass". Man får tre stycken fast pass med biljetten och så fort man använt ett kan man boka på nytt. Vi bokade Nemo-musikal, Lejonkungen show och safari och alla tre var fantastiska. Hubbe orkade också bra med showerna! Jag älskar ju Disney så musiken och allt var perfekt. Vi träffade också Pluto, Pocahontas och Piff och Puff. På Rafikis World fick man dessutom paja riktiga djur. Hubbe, som älskar djur, blev överlycklig. Han pajade både grisar, getter och hästar.

Downtown Disney besökte vi också en kväll. Det är som en hel Disney-stadsdel vid en sjö med shower, restauranger, och butiker. Det vimlade av folk och de höll dessutom på att renovera och bygga nytt så området var lite kaotiskt. Men helt ok och åtminstone gratis inträde. Skall man äta på restaurangerna (t.ex. Dinorestauranger verkade sååå cool) måste man dock boka bord om man inte vill köa.
Safari! Hubbe är ivrig över flodhästarna som ligger och latar sig.
Det enorma trädet, tree of life som var så otroligt fint gjort. I stammen kunde man se en massa djur. Är trädet från Avatar? Eller Pocahontas? Jag är inte riktigt säker...
Hubbe pajar sovande gris.
Lejonkungen show. Vi satt alltså så här nära. På första raden ute på parkett där det endast rymdes tre personer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar