fredag 25 juli 2014

Floridaresan: Washington D.C

Vi var ju inte bara i Florida under vår resa, utan vi flög också upp till huvudstaden Washington D.C för att stanna några dagar hos våra vänner Emma Nordplätt och Matte som för tillfället bor i staden. Washington var mycket mindre amerikanskt än Florida, mer som Europa tycker jag. Låga fina tegelhus, smalare människor och mindre fast-food överallt. Men så bor det mer högutbildat folk i Washington och många jobbar med politik och annat viktigt myndighetstjafs. Kanske det är därför? Jag gillade atmosfären i D.C. och det var kiva att ha proffsiga guider med sig överallt som kunde visa oss runt. Vi besökte bl.a. flygfartsmuseet och zoo, som bägge är gratis. Faktiskt så tror jag att alla Museer som hör till "Smithsonian" är gratis. Perfekt tycker jag! De var dessutom bägge sevärda. Att ta sig runt i D.C gick också smidigare även utan bil än i Florida. Vi testade på såväl, buss, über och vanlig taxi. På bussen får man dock inte ha barnvagn, men som tur är Yoyon lätt att vika ihop. Sjvälklart besökte vi också White House, Washington Memorial och Lincoln statyn. Kul att se ställen man känner igen från filmer och serier.
Vita huset! Se så litet det är i verkligheten. Det var lite åskigt och regnigt på grund av Hurrikanen Arthur vår första dag i huvudstaden. 
Följande dag var det redan soligare och dessutom Amerikans Självstänighetsdag. Vi såg på parad, var på barbeque-party och kollade sedan in fyrverkerierna på kvällen. 
Våra fina världar, Maken och Hubbe på Zoo!
Den berömda poolen framför Lincoln-monumentet och sedan Washington monument i bakrgrunden! Nu hittar ni väl Maken och Hubbe i bilden?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar