tisdag 15 januari 2013

Det börjar kännas lite gravidigt

Så här när den sista månaden närmar sig börjar det nog kännas av att jag är gravid. Jag promenerar i takt av en snigel annars börjar det genast strama och dra i magen. Att sitta längre stunder är obekvämt. Speciellt om eftermiddagarna på jobbet börjar det kännas tungt. Att hitta en skön ställning när man ligger på soffan eller i sängen är inte heller det lättaste. Ändå mår jag nog bra. Fortfarande har jag inga större krämpor. Ingen värre foglossning (skinkvärken har inte känts av på allvar på länge!), ingen ryggvärk, inte någon värre halsbränna eller annat otrevligt. 
Om 6 veckor är lilla "Hubbe" beräknad. En och en halv månad... Inte länge alls med andra ord. På ett sätt kan jag inte vänta tills "hen" är här och på ett annat vill jag ännu att det skall ta länge till... Bildkälla
I princip är minimänniskan inuti mig färdig för världen utanför. Allt är utveklat och det enda som nu sker nu är bara att vikten ökar . Fortfarande känns det så overkligt att det alldeles snart kommer komma en liten till familjemedlem hem till oss. Jag är nog inte riktigt mentalt förberedd ännu även om bebin börjar vara färdigbakad så småningom. Nej "hen" får nog vänta lite ännu. Helst inte förrän på beräknad dag tycker jag... Förutsatt att jag  nu fortsätter må bra förstås. Annars kanske de sista veckorna kommer kännas som flera månader!

4 kommentarer: