onsdag 16 januari 2013

Fel håll

Jag besökte rådgivningen idag. Och fick veta att "Hubbe" fortfarande inte svängt sig åt rätt håll. Hen ligger det vill säga fortfarande med huvudet uppåt och rumpan neråt i så kallat sätesläge (perätila på finska)... I det här skede brukar så gott som alla först föderskors bebisar ha svängt sig redan, men inte min då tydligen. Läste runt lite och det finns nog ännu en bra chans att hen hinner svänga sig ännu, om det finns plats. Annars testar man om två till tre veckor en s.k. yttre vändning. Där finns dock risken att placentan lossnar, eller att själva vändningen inte alls lyckas. Så nu måste jag nog bara försöka tala allvar med "Hubbe" och få hen att svänga sig. Att testa att ligga med rumpan i vädret 15 minuter per dag har också visat sig fungera så kanske jag testar det med... 
Här inne liggs det inte åt " rätt" håll....

8 kommentarer:

 1. Oj nej. Hoppas Hubbe förstår (vilket han nog gör) att vända sig. Det ordnar sig. Fin kofta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår kväll låg jag så gott som uppåner i vår soffa och Maken försökte tala hen till rätta. Men hittills verkar det inte ha haft effekt... Men jag hoppas och tror också att Hubbe fattar att svänga sig!

   Jag är så glad att koftan passar trots magen :) Den är min favorit!

   Radera
  2. Hen menade jag. Det blir automatiskt att jag skriver han när jag tänker på Hubbe. Förlåt.

   Radera
  3. Och kram! Jag är helt omöjlig med sådant här. Det går för snabbt (med skrivandet ibland) helt enkelt ;-)

   Radera
 2. på fem kanten kan de ta ett ul med 70 tals maskinen för att vara säkra... håppas han svänger sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de har tagits ultra på de två senaste gångerna så det är nog helt säkert att hen ligger fel... Jag hoppas också att bebisen hinner svänga sej ännu! Men det är inte så mycket man kan göra för att påverka det.

   Radera
 3. Tror nog hubbe svänger sig. Hannales beibi hade just svängt sig och bebisen troligvis kommer helt snart. Så nog hinner hubbe också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas! Bra att veta att Hanneles bebis svängt sej sent, det bådar ju gott. Hade den svängt sig själv eller hade de gjort en yttre svängning!? Vad jag har förstått så är det också vanligare att omföderskors bebisar tar längre tid på sig att lägga sig rätt. Som förstföderska borde bebisen ha svängt sig senast nu....

   Radera