tisdag 22 januari 2013

Utan bedövning

....och nej jag syftar inte på den stundande förlossningen, utan på förmiddagens tandläkarbesök. Man skall nämligen se till att ens tänder är i skick innan man får bebis, så det har jag förstås gjort. På kontrollen i höstas kontaterades att jag hade fått mitt första hål någonsin och det lappades nu idag. När tandläkaren frågade om jag ville ha bedövning så sa jag nej. Jag har en gång tidigare bedövats då en mjölktand dragits ut och jag tyckte inte bedövningen var särdeles angenäm. Halva dagen går man omkring med hängläpp och kan knappt prata eller dricka ordentligt. Så jag frågade ifall det tar jätte ont att borra utan och hon sa att det beror på ens smärttröskel, tänder och hålets placering. Jag kan tala om att det verkligen inte gjorde ont! Ett par tre gånger ilade det till men inte farligt alls. Betydligt otrevligare var det bara att ha alla grejer i munnen och känslan i huvudet när borren surrar. Men ont kan jag inte påstå att det gjorde. Så nu var det också fixat. Snart börjar jag kanske vara klar för bebis då.
Dagens visdomsord!

7 kommentarer:

 1. Jag förstår inte heller varför man skulle ta bedövning? Det gör ju inte alls ont! Att borra tandhål är så sjukt överdramatiserat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt säker på att själva bedövningssprutan skulle ha tagit minst lika ont som själva borrandet!

   Radera
 2. Duktiga du! Själv är jag en sån mes så jag tar allt som bara ges :-) Bedövning, mediciner, rubbet. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var inte alls farligt! Testa nästa fast nästa gång :)

   Radera
  2. Ska testa :-) Alltid bra att göra ett försök i alla fall! Då skall jag absolut tänka på att du klarade det fint och kanalisera lite bra energi :-)

   Radera
 3. Jag brukar ta bedövning då mina tänder borras. Men tre barn har jag valt att föda utan någon bedövning. Jag tycker bara att ilande är så obehagligt. Förlossningssmärta är förstås i potens 100 0000, men ändå behagligare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du testat utan!? För det var faktiskt inte ont alls. Det ilade till lite lite ett par gånger, men det kan nog ila betydligt värre bara av att äta glas...

   Radera