onsdag 14 januari 2015

Dubbelvagn

Det är inte riktigt ännu aktuellt, men så småningom! Köpet av ny vagn det vill säga. Hubbe kommer vara 2år och 4 månader då "Tvåan" anländer, men eftersom han inte ännu är så värst förjust eller duktig på att gå själv. Då vi dessutom promenerar en del i vardagen, till och från butik och dagis samt åker en del buss känns det nog nödvändigt med en dubbelvagn. Att bara köra på ståbräda tror jag inte skulle funka riktigt då Hubbe ännu är så pass liten. Skulle han vara bara ett halvt år äldre däremot tror jag det skulle kunna funka. Jag gillar inte vagnar där barnen sitter ovanpå varandra, även om jag förstår att det kan vara praktiskt i t.ex. buss då vagnen är smalare. Men nja, det känns inte som något för mig. Jag är alltså ute efter en vagn där barnen sitter bredvid varandra. Jag vill också att delarna skall vara svängbara, så att babyn kan ligga mot mej och att Hubbe kan sitta både mot mig eller framåt. Sen skall vagnen också helst gå att lätt få ihop så man får in den i bilen, när man skall iväg till butiker och liknande. Babyskydd, från Britax, skall också gå att fästa på chassit. Vidare vill jag förstås ha en så smal, snygg och praktisk vagn som möjligt. 

Och det verkar inte finnas så värst många vagnar som lever upp till mina krav.... Faktum är att jag hittar bara en! Vagndrömmen kommer kanske inte som någon överraskning, vi har ju varit mer än nöjda med vår Bugaboo Cameleon, nämligen en Bugaboo Donkey. Det enda som inte är perfekt med vagnen är priset... Därför har jag nu börjat leta efter en begagnad! Vilket inte heller är det lättaste eftersom de inte funnits särskilt länge på marknaden ännu. Så om ni har, eller hör om någon, som har en Donkey Duo till salu så hör av er till mig! Ifall det finns andra dubbelvagnar som passar in på alla mina krav ovan som jag missat så får ni också väldigt gärna tipsa om sådana!!!
Bugaboo Donkey all black. Drömvagnen!

20 kommentarer:

 1. Bra vagnsval! Vi har också en och skaffade den utgående från samma kriterier som nioch med tanke på att det var 2,5 år mellan syskonen. Under det första halvåret var den verkligen oumbärlig såväl som mono (med ståbräda) och duo och vi skulle inte ha klarat oss utan eftersom vi rör oss utan bil. När vi kunde byta till sittdel också för bebisen har vi inte haft den i duoläge lika ofta eftersom vi vid behov kunnat ha storasyster i vagnen och lillebror i Manducan men fortfarande ett år senare breddar vi den då och då trots att sittdelen börjar vara i minsta laget för en 3,5-åring. Priset var saftigt men också värt det. Det enda av dina kriterier som den kanske inte uppfyller är det där med lätt hopfällbarhet och att den utöver det tar rätt mycket utrymme i en bagagelucka. Men allt annat är helt super med den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är medveten om att den är lite krånlig att få ihop och in i bilen, men tar man den i delar så får man den ganska liten! Precis som med Cameleon :) Härligt att höra att den varit oumbärlig också för er med ganska så samma åldersskillnad som vi kommer ha. Har lite funderat på om det kommer vara onödigt snabbt eller inte. Har ni Bugboos egen ståbräda eller vilken?

   Radera
  2. Vi har Bugaboos egen ståbräda. Den är supersmidig och mjuk att köra och bullrar och gnisslar inte som många andra. Precis som med andra ståbrädor blir det ju lite mer obekvämt att gå med vagnen med bräda än utan men man vänjer sig snabbt vid att gå t.ex. vid sidan och eftersom Donkeyn är så pass smidig kan man ju lätt manövrera den med en hand. Ståbrädans fastsättning med ett gummiband är inte världens smidigaste jämfört med andra märken men det hjälps inte.

   Radera
  3. Tack för svaret! Tror vi testar utan ståbräda till en början och sen om den känns oumbärlig så försöker jag hitta en. Jag är redan färdigt så kort att jag tror att det skulle störa rätt mycket att ha en ståbräda i fötterna... För Maken däremot skulle det säkert gå lättare!

   Radera
 2. Emmaljunga kommer i vår ut med en uppgraderad (smalare) version av dubbelviking. Vet inte vilka babyskygg det går att fästa på den, men den är iallafall billigare än Donkeyn.
  http://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-double-viking-735/

  Själv får ja nr 2 när som helst och vår äldre är snart 2,5 år. Vi valde tillslut att ge upp önskemålet om svängbara sittdelar och köpte en Bumbleride indie twin, som är lätt att fälla ihop och ryms bra i bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har läst om Emmaljungan, men den är ändå 5cm bredare än Bugaboon och går därmed inte på alla ställen :/ Dessutom gillar jag inte utseendet även om det annars verkar vara en bra dubbelvagn! Kronans dubbelvagn är nästan lika smal som Donkeyn men på den får man inte babyskydd.

   Indie Twinen är för bred i mitt tycke! Och jag vill nog inte pruta på svängbara delarna, inte ännu i alla fall ;-)

   Radera
  2. Måste bara percisera att Donkeyn och Indie Twin är lika breda ;) Emmaljungas nya modell 0,5cm smalare (73,5cm). Men förstår nog bra valet Donkey, det skulle jag också ha valt om priset varit lite lägre!

   Radera
  3. Vah?! Jag tittade på den på Babystyle på veckoslutet och den verkade så bred! Och jag är nog så insnöad på donkeyn att alla sparslantar och småpengar få gå till den...

   Radera
 3. Det blev donkey duo all black för oss. Satt en ostoilmoitus på tori.fi typ genast efter att jag plussat och fick några förslagi början av graviditeten men mådde för illa för att åka o kolla på dem. Sen typ dagen efter att vi bestämt oss för att beställa från Holland så blev jag erbjuden en i typ nyskick (nyaste modellen). Priset var för saftigt så jag tackade nej men fick sen prutat och lite grejer på köpet så till slut var jag supernöjd. Men alltså jätte svåra att få tag på begagnade så vi hade tur. Och man ska förbereda sig på att det kommer meddelanden av folk som försöker lura en (typ nyskick, jätte bra pris, finns i joensuu men jag skickar gärna) men jag vet att du är fiffig nog att inte köpa en vagn utan att se den först ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du har till och med hitta i all black! Lyckos dej :) Måste nog börja jaga på allvar snart. Har nog ren en lite på lut av en bekants bekant men har inte sett den och inte ännu diskuterat pris. Holland-alternativet är också möjligt :) Och jag är absolut medveten om lurendrejeriförsök med just Donkeys. Och jag skulle ALDRIG betala något utan att ha sett vagnen först, aldrig :)

   Radera
 4. Jag valde en super viking av emmaljunga tack vare att den också går att ha som enkelvagn och dubbel, men där är ju sitsarna efter varandra förstås, tyckte inte heller alls om utseendet först men efter att ha provat en phil and ted där vår 2åring skulle ha haft plats ville ja no hellre ha en vagn som äldre barne o kan sova i osv.. o inte är såå på varann--dyr den också men bugaboon va dyrare och sittdelarna mindre? Ja hade nästan att välja mellan phil and ted tack vare att vår 2åring är 98cm lång.. :( men samma här vill o måste ut me hunden, men ståbräde och intresset av ståbrädet trorr ja inte är så populärt om man hamnar där hela tiden..har ett till vår vanliga vagn..min kar anser att man klarar sig utan dubbelvagn men ja vill kunna lägga fast den äldre i tex shoppimgcenter mm.. vi har 2år 6mån när nästa kommer i april

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att donkeyns sittdelar är små tror jag inte kommer störa oss. Vi verkar inte producera så stora barn i denna familj ;-) Och jag tror inte vi kommer klara oss utan dubbelvagn under hösten. Blir den onödig sen så kan man ju alltid sälja! Och jag förstår precis det där med att vilja kunna sätta fast barnet ifall man är någonstans...

   Radera
 5. Vauvantarvikeasioihin liittyen kysyisin nukkuuko Hubbe jo lastensängyssä vai vielä pinniksessä? Meinaatteko ostaa toisen pinniksen vai onko teillä vauvalle kehto tms? Itse oon viikolla 26 ja 13kk esikoinen on vielä pinniksessä, joten mietityttää... Ajattelin kyllä, että ei tarvita sisarusrattaita, jos vauva kulkisi kantorepussa ja esikoinen rattaissa sen verran mitä kesän aikana liikutaan, mutta kyllä nää sun bongaukset ois supermakeet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hubbe nukkuu vielä pinnasängyssä. Meillä on jo valmiina mun vanha Muurame Jolla-sänky isoäidin vintillä mutta haluan vielä odottaa vähän kunnes me otetaan sitä käyttöön! Meillä on myös vanha pieni korisänky vauvalle joka tulee olla sen ensi-sänky joten Hubbe voi vielä nukkua pinnasängyssä kun vauva saapuu! Mutta veikkaan että päivitetään sänky ennen sitä, joissain vaiheessa tänä keväänä...

   Radera
  2. Olis kiva jos laitat siitä kans postauksen et miten sängynvaihto onnistuu. Tuo tuttipostaus oli kans hyvä, meillä sama edessä. En tiedä kyllä tuleeko esikoiselle liian paljon muutoksia, jos otetaan tutti pois ja sit vielä sänkykin vaihdetaan, kun on kuitenkin vielä niin pieni. En välttämättä haluais ostaa toista pinnistä jos ei enää kauaa siinä nuku, tai mistä sitä tietää. Ehkä tuo korisänky/kehto vois olla hyvä ratkaisu, mutta siihen vauva ei taida mahtuu kauaa...?

   Radera
  3. Jep jep. Posatus kyllä tulee kin vaihto tapahtuu :) En kyllä itse tekisi kaksi isompaa vaihtoa samalla, Siksi haluaisinkin ottaa tutti pois nyt hyvissä ajoissa ennen kun vaihdetaan sänkyä. Hubbe nukku korisängyssä noin 4 kk joten aika lyhyt aika.... Niitä kuitenkin saa aika halvalla huuto.netistä/torista.... Ja ovat ehkä helppoja myydä eteenpäin sitten käytön jälkeenkin?!

   Radera
 6. Bästa vagnen! Mycket skönare att köra än Cam och den tar sig fram överallt! Nu två år senare använder vi den mest som enkelvagn med ståbräda, men om det kniper så kopplar vi på den andra stolen så att storebror också får sitta. På så sätt sparar vi pengar eftersom vi behöver bara en vagn! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så tänker jag också :)

   Radera
 7. Har du kollat in Bugaboo kirppis på Facebook, där kanske skulle finnas eller sedan någo andra märkesloppisar på olika forum. Ensisängyistä sen verran että niitä voi myös vuokrata tältä sivustolta: www.vaavi.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp det har jag! Har några på g nu kanske.. får se vad det blir :)

   Radera