fredag 2 januari 2015

Nyårslöften 2015

Det var faktiskt ganska svårt att komma på några nyårslöften i år. Jag känner att jag, i synnerhet i höst, inte haft tid och ork att utveckla mig själv och jag misstänker att det kommer fortsätta så hela våren. Och hur vardagen med två barn ser ut kan jag inte ens föreställa mig. Så att sätta upp mål när året kommer se ut så, känns svårt! Men några "små" grejer tänker jag i alla fall kämpa med.
För det första vill jag fortsätta att läsa mer böcker! Det ger så mycket mer än att bara glo på någon halvbra serie på tv. De senaste veckorna har jag faktiskt läst nästan så gott som varje kväll samt på bussen till och från jobbet. Hela tre böcker har saldot blivit i december. Jag hoppas att jag kan hålla uppe läsandet och läsa minst en till två böcker i månaden hela året. På sommaren ännu fler!

Jag vill också bli mer organiserad hemma. Som tidigare har framkommit så är jag inte så värst förjust i att städa. Det gäller också våra skåpinnehåll. Och nu då vi bott redan ett år i radhuset så börjar de flesta skåpen vara allt annat än organiserade... Suck! Jag skulle verkligen vilja gå igenom alla skåp här hemma, innan bebin kommer, rensa, städa och organisera. Sälja på loppis skulle säkert vara en bra idé också.

Under hösten har jag varit så trött och illamående att vardagen emellanåt blivit lite tung, Och då orkar inte jag hålla humöret uppe särskilt länge, tyvärr. Jag blir irriterad, stressad och får inget gjort vilket leder till mera stress. Så onödigt. Men eftersom jag är medveten om detta så hoppas jag att våren inte skall bli likadan. Jag skall försöka hålla humöret uppe, även om jag är trött. Varken Hubbe eller Maken förtjänar en fräsig och sur mor/fru. Alltså ibland måste man ju få vara på dåligt humör, men jag mår inte själv bra av att vara sur i "onödan" vilket jag lätt blir om jag är trött eller stressad. Så det skall jag också jobba på, både att vara mer utvilad men också att klara av att inte bli irriterad och sur i onödan. Hur det blir sen då tvåan gör entré i familjen får vi se... men detta löfte gäller i alla fall innan dess....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar