måndag 26 januari 2015

Vecka 24

Osminkad Hanna och kulan i v.24.
Veckorna rusar. Nu är jag redan i vecka 24. Tänk att babyn redan nu har realistiska chanser att klara sig även utanför magen?! Helt galet att tänka. Men jag hoppas förstås att hen stannar i magen ännu i 3-4 månader! Annars mår jag bra. Jag känner mig betydligt mer energisk än tidigare. Samtidigt som jag nog också börjat känna av att jag är gravid på ett helt annat sätt än tidigare. Magen börjar liksom bara i vägen. Speciellt då man skall få på sig skor eller plocka upp leksaker från golvet. De dagar jag gått mycket känner jag också av mitt bäcken på kvällen. Ischiasen i ena skinkan krånglar också lite till och från på kvällarna. Men annars bara finemang. Inget illamående längre vilket är så skönt. Det är också en vild litet filur som bor i magen. Jag känner rörelser på ett helt annat sätt en med Hubbe nu då jag har min moderkaka på bakväggen istället för på framsidan som vid förra graviditeten. Speciellt livligt är det om kvällarna. Att sånt på graviditetsfronten!

4 kommentarer:

 1. Jättefin mage! Hur har det förresten gått med tuttavvänjningen? H. En som har det framför sig med sin 2-åring...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har gått bra! Inget att oroa sig över säger jag. Skrev just ett inlägg om hur första veckan varit!

   Radera
 2. Ja tänk så fantastiskt att babyn i princip kunde klara sig. Jag har hela graviditeten tänkt att vår baby kommer att komma ut i förtid, hoppas att hen håller sig där ännu i åtminstone fem-sex veckor till, så kan det vara ganska okej sen. Men ganska underligt hur man får en tanke i huvudet som vägrar släppa! Tycker t.ex. det känns väldigt sent att packa bb-väskan först i v37, som min app rekommenderar. Får se hur det går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog det är bra att förbereda sig lite på vad som helst, för man vet ju aldrig! Och åtminstone veta vad man vill packa så det går snabbt sen om det skulle behövas, packad och klar kanske väskan inte behöver vara förrän ett par veckor före tycker jag :)

   Radera