lördag 17 januari 2015

Preggojumppa

Nu när jag äntligen inte längre mår illa hela tiden eller bara är trött så skulle det kännas både skönt och nödvändigt att röra på sig lite igen. Men jag tycker det är sååå svårt att komma på något bra sätt att röra på sig som gravid! Att gå ut och springa, speciellt som det är isbana överallt, kommer liksom inte riktigt på fråga. Och det är ju det jag gillar mest som enkel motionsform när jag inte är gravid. Att gå till simhallen kommer jag inte mej riktigt för, och dessutom tror jag inte min hud skulle gilla det alls. Att boka en timma en viss dag och tid i veckan funkar inte riktigt som vår vardag ser ut nu. Gym är det tråkigaste jag vet, och att ta gymkort när man är i vecka 23 känns lite oklokt. Man vet aldrig hur länge man ens kan gå. Så det som finns kvar är hemmajumppa. Inte så lätt det heller. Vare sej att hitta något vettigt program att göra eller, att få sig till att göra det. Hur gör ni andra som är gravida? Eller hur har ni andra rört er under tidigare graviditeter? Tipsa mig jättegärna. Jag känner att min grundkondition sinar bort och min muskler lika så... Garanterat inte bra start för tvåbarnsmammaskapet!
Bild via google.

9 kommentarer:

 1. Beställde en dvd på nätet, Sportmama, där en gravid fysioterapeut funkkar som jumppainstruktör :)

  Mvh, Titi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte helt om jag vill betala för något som jag kanske inte sen kommer använda?! Men annars bra idé. Var just denna bra enligt dej?! Fick man upp flåset och fart på musklerna?

   Radera
 2. Jag tycker att det finns ganska bra hemma program på pinterest, själv (icke preggo måst man ju tillägga så ingen tolkar fel ;) har jag fastnat nu för resistens band träning lätt och effektivt! har också hittat preggoprogram. Under graviditeten gillade jag själv så mycket somatic studio vid kaserntorgets mamma pilates, men det kanske inte är praktiskt för dig, det jag gillade var att hon som drog det var pilatesinstruktör, fysioterapeut och mamma så det kändes som om hon kunde hjälpa massvis! Annars kanske ta en timme med en PT som gör ett hemma program åt dig? Det gjorde tex min osteopat åt mig och det var så bra program att jag till och med följde det :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog också pinnat ett par mammajumppavideon men kommer mej bara inte för! Skall se ifall jag skulle få tummen ur ikväll och bara testa nåt ens! PT känns lite utanför budgeten och jag är väldigt osäker på att jag skulle gilla gym även om jag skulle ha ett skräddasytt program?!

   Radera
 3. Detta är nu inte direkt svar på din fråga eftersom du skrev att du haft svårt att delta på timmar, men kommenterar med vad jag gjort iallafall. :) Har gått på reformer-pilates, dvs pilates med maskiner. Köpte ett seriekrock i höst och egentligen börjar jag nu ha känningar av att inte kunna göra riktigt alla rörelser (gravid i vecka 28). Studion jag går på har dock bra instruktörer som anpassat rörelserna åt mig även om lektionerna inte är specifikt för gravida. Har gått på lite olika dagar och tidpunkter eftersom kortet kan användas på alla lektioner. Dessutom har jag gått på vattengympa, tycker jag kunnat få upp tempot bra i vattnet. Men om du ogillar simhallen är det ju krångligt med vattengympa. Min man ställer också ofta upp på att göra hemmaträning (typ Youtube) fast han kanske inte får så mycket ut av det är det enklare att få gjort då vi är två. Är glad för att ha kunnat röra på mig under graviditeten, tror att det är värt mödan i slutändan och dessutom har jag diabetes som ställer sina krav på att inte bara kunna sluta med motioneringen (hjälper att hålla blodsockret på bättre nivå). Hoppas du hittar något som känns motiverande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattenjumppa tror jag att jag skulle gilla! Synd bara att min hud inte är av samma åsikt. Ska ändå kolla ifall det skulle ordnas någon som jag kan testa i vår närsimhall. Kanske om jag baddar in mej med kokosolja efteråt så kan det gå... Pilates sku också vara skönt! Men timmar på studio viss dag och tid i veckan skulle kräva så mycket "säätö" just nu att jag vet att det inte blir av... Tyvärr! Bra tips att få med Mannen på jumppan också. Preggopilates för två tror jag bestämt står på schemat ikväll i vårt vardagsrum, haha! Har du något tips på bra youtube video?!

   Radera
 4. Under förra graviditeten promenerade jag massor och simmade en hel del ända tills några dagar före förlossning. Den här graviditeten har jag varit så supertrött (och lat) att jag inte rört på mig just alls och det känns, jag är i uselt skick. Får inte ens ut mig på promenad. Skulle villa gå o simma så om du ändå känner att du kan tänka dig göra det så har du en simkompis i mig :). Och promenadkompis också för den delen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liskom inte lika lätt när man redan har ett barn att ta hand om har jag också märkt. Jag har också varit så mycket tröttare denna gång. Och när man har tid (vilket inte är ofta) så har man antingen inte ork eller något annat som prioriteras istället... Men vi måste absolut ta en promenad eller tur till simhallen någon kväll! kolla bara om du har lust ifall det passar. Spontanitet tror jag skulle behövas för att jag skall komma igång...

   Radera
 5. Vet inte alls om du gillar dans, men hittade i går en kul danstimme på YouTube som jag svettades till! https://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

  SvaraRadera