tisdag 27 januari 2015

Hubbes "nya" rum

Så här ser det nu ut i Hubbes rum. Lite ny förvaring och ett nytt litet bord med stol där man kan sitta och rita till exempel.
Den gamla kistan som stått i Hubbes rum är visserligen fin, men tyvärr inte så praktisk som förvaring har det visat sej. Locket är rent av farligt då det är så tungt att öppna. Istället har jag länge surfat på tori.fi och huuto efter expedit/kallax hyllor från Ikea. En riktigt billig en har jag haft lust att hitta. Helst vit och med fyra "hål". Och så idag på kierrätyskeskus så står den där. För 5€. Inte illa. Branäs-korgen fick jag också för halva priset från Ikeas fyndhörna. Jag ville egentligen ha en vit, men men. De två lådorna var ju dyrast av allt, haha. Tygkorgarna har jag tänkt pimpa upp på nåt sätt, vet inte helt ännu hur men kommer väl nog på något. 

Jag är mer än nöjd med mitt fynd. Om jag skulle köpt allt som nytt skulle priset ha varit 73€. Jag betalade 33€ för alltihop. Sparade med andra ord 40€. Hurra!
Det vita bordet är Ikeas Gulliver (som inte längre verkar finnas i sortimentet. Jag betalade 4€ för det på Kierrätyskeskus. Stolen hittade jag i  Ikeas fyndhörna för halva priset. Jag gillar inte färgen men den borde vara lätt att måla. Kanske någon annorlunda färg? Mint? Grå?
Hoppas Hubbe gillar sina nya möbler när han kommer hem från dagis!

9 kommentarer:

 1. Dekorera dom vita korgarna med potatistryck! använd akrylfärg och skär ut en form (typ triangel eller bara en halvcirkel) i ändan på en halverad potatis (äh, bildgoogla potatistryck, jag tycks inte kunna förklara alls idag). Claes ohlsson har förmånlig möbelfärg i snygga kulörer. Färgen i sig är inte världsklass, men på en barnstol är det knappast avgörande. Men snyggt pimpat! Barnrummet hos oss är en katare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, bra idé! Jag hade tänkt försöka sy något kanske, men tygtryck låter enklare. Undrar hur det kommer fastna på polyestern dock.... Måste testa först på baksidan :)

   Radera
 2. Oj så fint o mysigt det ser ut i rummet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det tycker jag också faktiskt :)

   Radera
 3. Jätte fint! :) Här pimpas det också barnrum för fullt, härligt rum att inreda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också! Roligast och enklast att förändra.

   Radera
 4. Här inreds babyrum. :) Varifrån kommer den fina bokhyllan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt! Bokhyllan är en tallrikshylla från Ikea även den :)

   Radera
  2. Måste kolla på direkten, tack! :)

   Radera