måndag 2 mars 2015

Inte min måndag

Så inte min dag idag. Började måndagen med sockerbelastningstest på hälsostationen. Först tyckte jag inte att det var så farligt. Alltså glukosdrycken smakade ju väldigt sött, lite som hallonsaftkoncentrat. Men det gick helt bra att dricka och så gick jag och satte mej för att vänta. Den första timmen gick helt okej. Började nog må lite smått illa, men höll mig sysselsatt med min bok och spel på iphonen. Efter att det gått ca en och halv timme börjar jag dock må mera illa. Det enda jag bara tänker på är att jag inte får spy nu, för då måste jag göra om testet en annan dag.Så jag sitter och andas och biter mej i kinden. Klarar mig till det sista blodprovet men spyr nästan direkt efter det. Usch och blä. Ringer min förman som säger åt mig att gå hem och vila istället för att komma till jobbet. Och inte skulla jag ha klarat av att sitta på någon buss heller! Så jag går hem. Väl hemma inser jag att mina nycklar är i rockfickan på min andra jacka. Hurra. Utlåst och illamående. Som tur kommer Svärmor till undsättning och nu är jag åtminstone hemma. Mår forfarande illa men har lyckats äta en smörgås och dricka lite te. Bläää! 
Selfie på farstukvisten när jag inser att mina nycklar är på insidan...

4 kommentarer:

 1. Jaa, fy för sockerbelastningen. Jag klarade mig med blotta förskräckelsen där och då, for till jobbet och var totalt ur form i säkert två dagar efter. Illamående och ynklig. Men hej - nu har du det undan! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som tur lyckades jag hålla mig tills alla blodprov var tagna. Men det var nog nära ögat. Fattar inte varför man måste skickas på sockerbelastning även om man inte ingår i någon riskgrupp :/ Men i Esbo skickar det tydligen alla!

   Radera
 2. Jag har alltid vägrat att gå till sockerbelastning - inte kan de tvinga en. Dessutom, de kollar ändå urinprovet varje gång så om nånting skulle vara fel, då kan man mäta också själv värdena. Så länge allt är ok, så tycker jag nog att hela sockerbelastningen är onödig.

  SvaraRadera
 3. Krya på dig och skönt att du har testet undanstökat! Men man måste nog inte gå på det, ens i Esbo. Med andra barnet kom det inte ens på tal, mer än att jag sa att jag inte var intresserad så länge inget i de andra proven tydde på något avvikande. Jag är 30+ men annars inte i någon riskgrupp, jag tycker också att debär konstigt ivriga med remisserna till sockerbelastningstest.

  SvaraRadera