torsdag 19 mars 2015

Skåpet

Efter fyra lager färg och många timmar målandet är nu äntligen mitt skåp klart. Och precis som jag hade tänkt mig så blev det mycket bättre som vitt. Jag är riktigt nöjd. Funderar fortfarande på vad som skall få komma i skåpet. Men månne det inte fyller sig själv an efter. En krukväxt tror jag också får flytta till hörnet istället för Aalto-pallen som står där nu. Hm. Härligt med lite nytt i vardagsrummet!
Där står det nu och ser vitt och fint ut. Tänk både tripptrapp-stolen och  skåpet på bilden har jag fixat om. Jag börjar ju nästan bli lite bra på det här med att fynda och fixa till möbler!
Hittills har jag bara mitt Tine K- fat samt några vaser i skåpet. Men jag skall nog fylla det med något till har jag tänkt...
Ovanpå skåpet ställde jag nu ett par ljusstakar och några tygblommor. Snart blir det ju dock påsk så då får påskriset stå där! 

2 kommentarer:

  1. Så fint det blev. Vi har en hel hop med möbler i samma serie, fast vaniljvita och bruna. Framför allt en byrå och två små vitrinskåp skulle jag vilja måla om. Nu har du gett mig hopp. Men fyra varv målarfärg, hoho, jag tror inte mitt tålamod räcker för allt det där. Var det svårt annars att måla kring glaset? Tejpade du in allt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använde bara bred målartejp och tejpade runt påglaset, tejpade inte hela glaset. Sen använde jag en riktigt liten tunn pensel när jag målade där vid kanten. Det var nog lite petigt och var lite svårt att få bort tejpen sen då färgen torkat på den, men med en vass kniv gick det bra. Och lite jobbigt att måla så många varv var det nog också. Kanske det finns någon bättre färg ändå som kräver färre lager. Men jag är nog så nöjd med resultatet att det var värt det :)

      Radera