tisdag 4 september 2012

Höstens mål

Jag skrev ju tidigare att jag håller på att lägga upp nya mål för mig själv som jag skall försöka nå under hösten. Jag brukar alltid lägga upp mina utvecklingsmål på många olika områden så som jobb, studier, motion, mat, hemmet, välmående, handarbete och så vidare. Allt kan och behöver så klart inte uppnås men det ger mig liksom en konkret bild på vad jag strävar efter. Så att jag själv inte glömmer vad det är jag vill bli och vart jag vill komma. Ofta delar jag också upp mina mål månads- och veckovis och har en massa små delmål på vägen.

Det här är vad jag hittills kommit på att jag önskar uppnå under hösten 2012:

-bli färdig från uni (det börjar liksom bli på tiden, ORKAR helt enkelt inte studera mera!)
-fortsätta med att motionera ca. 2 ggr i veckan (har varit väldigt lat med detta under sommaren, bättring behövs). Jag tänker mig en till två springrundor och en annan motionsform utöver det. T.ex. skulle jag vilja börja yoga regelbundet samt gå och simma nu och då
-handarbeta mera! Sticka tre kvällar i veckan. Få klart mina halvfärdiga projekt! 
-Börja äta mer hälsosamt igen. Sommaren har gett mig tillbaks mitt sockerberoende och vi har typ bytt ut grönsaker mot fett och salt där hemma. INTE bra!! 
-ha er tid att se mina vänner. Minst en vän/veckan vill jag hinna med. Gärna mer. Just nu känns det som att jag bara hinner med jobbet och hemmet. 
-Städa mer i vardagen. Typ bädda sängen på morgonen och sköta tvättruljansen smidigare. Det har lätt blivit  så att allt bara hopar sig och sen känns det sååå jobbigt att ta i tu med städandet. Här hoppas jag förstås att även Maken sätter detta som ett mål för sin höst....
-bli bättre på att sköta saker direkt istället för att skjuta upp allt till imorgon! Svårt men det skulle vara så bra om man bara fixade tråkiga saker snabbt istället för att man lät dem ligga i veckor och distrahera i bakgrunden...

Mina mål i korthet. 
Har du några mål för hösten 2012?

8 kommentarer:

 1. Måste riktigt fundera vad jag skulle sätta upp för mål. Motionera mera mångsidigare än "bara" promenader. Går ca. 6-8 km nästan varje dag, men vill gärna mer. Mitt nya shape-pass på måndagar är något nytt såklart. Men svårt att hinna med allt när största tiden går ät åt lilla mister.

  Sedan skulle jag villa läsa mera böcker, huoh! Köpte än bok i början av sommaren, kom ca 20 sidor framåt. Har en tendens att sluka boken, och förtillfället går det inte. Har så svårt att sätta ner boken, kan läsa den under en natt. För tillfället prioriterar jag sömn;)
  Lära mig att virka är även något jag länge funderat på. Skulle villa virka "korgar", men vet ingen som kan lära mig det. Är super dålig när det gäller stickning eller virkning.
  Detta var bara några jag kom snabbt på:) men en hemmamammas tid går så snabbt, att man hinner knappt tänka så är det kväll igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just bra mål tycker jag du satt upp :) Angående läsande så tycker jag det enda som hjälper är att läsa lite varje kväll. Bara stänga av tv:n och läsa i sängen istället. Mycket skönare. Och sen när man blir trött så lägger man bort boken.

   Med virkningen så kanske jag kan hjälpa?! Har nog inte virkat korgar, men tror inte det är sååå svårt. Youtube är en annan bra lärare ;-)

   Radera
 2. Jag kunde sätta som mål att helst ibland komma utanför ytterdörren innan klockan tolv på dagen. Det har inte skett på länge medan jag varit hemma med bebisen.
  Ett annat mål kunde vara att bli fri alla krämpor jag har, även om jag inte vet hur mycket jag kan påverka dem, då det enda jag "gjort" för att få dem är att jag funnits till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som bra mål det med. Du kan ju göra de till delmål och satsa på att gå ut ens en dag innan kl. 12 :) Annars så tycker jag att det låte ganska så skönt med lugna morgnar...

   Hoppas du blir kry snabbt också :) Inget kul att inte känna sig på topp. Fast en inställning kan redan göra mycket!

   Radera
 3. Lägg till:
  - träffa den allra närmaste släkten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, vem månne skrivit denna anonyma kommentar? ;-)

   Radera
 4. Det här var bra fråga...har faktiskt aldrig riktigt funderat över hurdana saker jag vill nå inom en viss period (förutom att gå ner i vikt ett antal kilo och få in så och så mycket studiepoäng, hehe)..
  Mina mål för hösten blir att 1) försöka leva mer hälsosamt 2) ta tid åt och ro åt mig själv och 3) städa mer (fast jag sku no inte alls vilja sätta det hit, yäk) 4) försöka lära mig mycket på jobbet och 5) försöka träffa ngn trevlig kille (fast det är ju inte heeeelt i min kontroll ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra mål tycker jag :) Jag skall försöka påminna dig om mål 3 och 5 med jämna mellanrum!

   Radera