måndag 10 juni 2013

Dagen efter

Så var dopveckoslutet över. Jag känner mig faktiskt rätt slut. Även om jag fått hjälp av grannar, systrar, mammor och Maken så är det ju ändå en hel del som skall fixas med ett dop. Allt har som tur gått strålande fint. Jag är så nöjd med hela dopet. Hubbe betedde sig exemplariskt och pep inte ens till under hela ceremonin. Maten räckte också perfekt och var till och med riktigt god. Det blev inte för hett i vår lägenhet även om vi var många och vädret soligt och fint. Ja, hela dopet var faktiskt näst intill perfekt tycker jag. 
i fönstret hade jag hängt en girlang med Hubbes namn. (Alltså han döptes ju inte till Hubbe men här på bloggen så heter han så)
I fönstret på köket hängde pompomsen vi pysslat med Grannen.
Sidensnören runt skumppaglasen gör det extra festligt.
Dopklänningen. Den kommer från Makens släkt och är från år 1866. Jag vågade knappt röra den i rädsla för att den skulle gå sönder.
Hubbe fick så mycket fina gåvor! 
 Buffebordet och cupcake-fatet. Tyvärr hann jag inte ta någon bild på buffen innan nästan allt var uppätet....
Jag bakade morotscupcakes enligt Dannis recept. De är så goda! Vimplarna är urenkla att pyssla med coctailpinnar och washitejp.
En av snittsorterna på buffébordet: rödbetscrostini med getostkräm. Dessa gjorde jag också på Nyåret. Recept från Kiras blogg.

6 kommentarer:

 1. Så fint ni gjort allt! Jag kände mig lite "bakis" flera dagar efter vår namnfest, det tär på krafterna att ordna kalas med liten bebis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bebisen har som tur betett sig väldigt bra hela veckoslutet så det är nog inte hans fel att jag är slut, haha. Men det blir väl så mycket att tänka på och stå i när det är fest!

   Radera
 2. Är dopklänningen från E:s mammas sida? För ifall den är från vår gemensamma släkt så undrar jag hur många dopkoltar en släkt riktigt kan ha. Har nämligen för mig att vi borde ha två stycken hemma hos mamma! :D (Om de överlevde den stora vindkatastrofen alltså, då vår grannen tömde vår vind och slängde bort allt från vårt förråd. Har inte vågat gräva i skåpen och kolla ännu...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noup från hans Pappas sida :) Så tydligen finns det fler då, haha!

   Radera
 3. Vad fint! Bra med lite inspiration, vi planerar som bäst en ½- års fest senare i sommar istället för dop/ namngivning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Kul att kunna inspirera. Och bra idé med ½ års fest :) Just nu känns det så länge att vänta tills 1 års kalaset att vi kanske också måste ordna fest igen då Hubbe blir ett halvt. Haha!

   Radera