tisdag 4 juni 2013

Lovebirds

Jag beslöt för ett par veckor sedan att jag skulle sälja min bröllopsklänning. Det kändes inte riktigt vettigt att spara den. Den tar otroligt mycket plats och jag kommer ju nog aldrig att använda den igen. Att spara någonting så stort och otympligt bara för dess affektionsvärde började kännas lite dumt... Och så började jag tänka på allt jag kunde göra med pengarna jag får ifall jag säljer den! Just då jag bestämt mej för att sälja klänningen råkade jag promenera förbi Lovebirds på Runebergsgatan. En nyöppnad butik som säljer just second hand brudklänningar. Perfekt för mig som är lite lat och inte orkar sätta upp den själv på någon nätsida, ha folk här hemma och prova etc. Idag var jag och skrev på kontraktet för att sälja min klänning. Det känns nog rätt vemodigt ändå. Hoppas den säljs snabbt och jag blir rik så det är värt det. Så ifall du letar efter en vacker spetsbrudklänning i storlek 34/36 kan du gå och pröva min på Lovebirds ;-)
Min fina fina tyll och spetsdröm....

8 kommentarer:

 1. Vad bra att det finns en plats dit man kan föra sin använda brudklänning. Skulle vara intressant att veta vad du får för den, jämfört med vad du betalade. Jag kommer nog att spara min klänning, den är mindre så den tar inte så mycket plats, och det var min mamma som sydde den, vilket innebär att den har extra mycket känslovärde. Tänkte ta fram den varje år på bröllopsdagen för att se om jag ännu ryms i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om den blir såld så kanske jag kan berätta hur mycket jag fick :) Lite under hälften av vad den kostade ungefär. Min klänning hade dessutom tagit lite stryk under dagen, ett par hål i tyllen och lite naggad i fållen. Först tänkte jag nog att jag absolut ville spara den, men sen då tanken fick mogna lite så kändes det nog som att det rätta är att sälja! Fast lite sorligt är det ju nog :(

   Radera
 2. Så fiffigt med en sådan butik. Onödigt att ha dessa stora och otympliga klänningar i skåpet och damma....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är fantastiskt fiffigt! Fattar inte varför någon inte kommit på idéen tidigare :)

   Radera
 3. Uppenbarligen finns det efterfrågan på använda brudklänningar då en dylik butik öppnat även i Helsingfors. Jag har besökt en motsvarande i Hagalund för många år sedan. Däremot har jag aldrig förstått varför man köper en brudklänning för att använda den en dag och säljer den vidare lite senare. Man tjänar ju knappast någonsin på det hela, tvärtom betalar man mycket mera för sin klänning än om man hade hyrt den för bröllopet.
  Bra att det finns specialbutiker dit man kan föra sin brudklänning till salu, då man insett att det kanske inte var så fiffigt att köpa en och spara den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog faktiskt reda på rätt mycket om att hyra brudklänning inför vårt bröllop. Men det var väldigt dyrt. 400-500e för att ha en klänning för EN DAG! Det tycker jag inte är så fiffigt jag... Hellre betalar jag lite mer för en egen klänning som jag sparar om jag vill och som man inte behöver vara rädd om på själva dagen. Sen kan man bestämma vad man gör med den efteråt. Man behöver inte heller föra sin klänning någonstans för att sälja den. Det går också lätt att göra det själv på t.ex. naimisiin.fi eller huuto! Jag känner bara att det är enklare för mig att föra den i detta skede.

   Radera
 4. Jag har också funderat på att sälja min klänning, kanske jag också ska testa på Lovebirds, tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Varsågod! Jag tycker iaf det är lättare att sälja via dem än att sköta allt själv. Hoppas bara att den blir såld snabbt :)

  SvaraRadera