tisdag 11 juni 2013

Sommarlista

Lånar en lista av Smulis. Listor är kul!

Var kommer du att spendera din sommar?
Hemma i stan och på lande i skärgården. Vi kommer båda vara på Makens föräldrars lande i Ingå, mina föräldrars lande i Ekenäs och på en holme halvvägs till Åland.
Har du några sommar-måsten?
Att vara på lande, absolut. Och lande måste vara vid havet! Jag älskar havet. Sjöar är skrämmande och jag gillar inte mygg.
Sommar-Hanna
Alla har någon favoritdel med sommarmånaderna, vad är din?
Ledighet, sommarmat, ljumma kvällar, att vara ute i skärgården, ljuset. Jag älskar alla delar med sommaren.

Kommer du att jobba under sommaren, eller kommer du att ha semester?
Ja, jag jobbar 24/7 med att vara Mammaledig med Hubbe
Festivalplaner?
Näh. Jag är SÅ inte en festivalmänniska...
Kommer du att göra någon resa?
Noupp. Jag tycker faktiskt inte att man skall resa bort från Finland på sommaren. Då är det ju som bäst här. Resa kan man under de andra mindre trevliga årstiderna!
Bästa platsen att ta ett dopp på?
Någonstans där havet är 20 grader varmt och alldeles stilla. Efter att man legat och solat på en klippa så man blivit riktigt varm...
Här är bästa platsen att ta sig ett dopp!
Vad är den, enligt dig, bästa grillmaten?
Grillade scampi och Mammas örtiga maletköttbiffar. Små hotdogs med cheddarost är också gott. Faktiskt så kan också alldeles vanlig Camping grillkorv vara riktigt bra det med.. Speciellt om det tillagas över glöd!
Vet du redan vad din sommarplåga kommer att vara?
Jag funderade faktiskt på det här om dagen och kom på att årets sommarplåga nog inte börjat spelas än?! Eller?!
Ljuvliga sommar-Finland!
Några inplanerade dagsutflykter?
Varje veckoslut till landet. Sedan då Maken har semester kanske några båtutflykter i närheten av holmen. En dag i Ekenäs eller Hangö skulle också vara kul att få in. Där har jag spenderat så många sommardagar som yngre.
Var är det störst sannolikhet att man hittar dig en solig sommarkväll?
På landet. Sippandes på ett glas rosé medan bebin förhoppningsvis sover sött för natten.
Vad är din favoritglass och varifrån köper du den helst?
Jag gillar glass som smakar vitchoko, jordgubb eller kokos. Bollglass har sin charm men brukar var lite överprissatt så hellre köper jag glassen från matbutiken.
Har du någon inplanerad sommarlektyr?
Jag har planerat att jag skall hinna läsa en massa. Minst två-tre romaner! Helst tio. 
Finns det något vackrare?! Denna utsikt vinner Thailand och Grekland osv många gånger om tycker jag...
Kommer du att göra något den här sommaren, som du inte gjort tidigare?
Jag är ju mammaledig hela sommaren vilket är alldeles underbart. Det är första gången som jag och Maken kommer kunna vara lediga tillsammans så pass många veckor under sommaren. Och så är det första sommaren med Hubbe förstås, det innebär ju en massa nytt!
Hur ser din ultimata sommardag ut?
Morgondopp i varmt havsvatten. Lyxfrukost ute på verandan på landet. Kanske lite målarjobb eller annat pyssel/hobby kul. Läsa lite bok på bryggan i bikini. Äta lunchsallad i skuggan. Bada bastu och dricka skumppa på solvarma klippor. Grillmiddag. Spela lite kort sittandes ute på verandan tills det blir mörkt och myggigt.
Ultimata sommarsnäckset!

3 kommentarer:

 1. Hej! Undrar om du har tips på ställen man skall besöka om man semestrar i södra Finland. Finns det någon badanläggning (in- och utomhus helst) eller annat trevligt som man kan göra då man har barn som är 1 år? Är från Österbotten och vet inte så mycket om södra Finland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, nu är ju min bebis så liten att jag inte riktigt ännu kommit på att fundera vad man skulle kunna hitta på med en ettåring... I Gumtäkt finns en utomhus simbassäng med fina gräplaner runt om. Där kan man ha picninc om vädret är fint :) Serena finns ju också, men personligen tycker jag det är lite för stökigt, ofräscht och fyllt med turister från vårt östra grannland...

   Istället för badanläggning skulle jag nog ta mig en båttur till Högholmen och gå runt där och titta på alla djuren istället. Det tror jag en ettåring skulle tycka är kul :) Sen finns det en massa fina parker i Hfors centrum för barn. Bland annat den här vid oss vid Lappviksgatan. Eller sen den som finns vid mellan fabrksgatan och smedgatan.

   Sandudds sandstrand är också fin. Vill man ha det lite lugnare strand och dessutom med ett jättefint lekskepp för barn så kan man ta bussen ut till Drumsö och Casinostranden!

   Hoppas några av mina tips kan vara till nytta! Nästa sommar då vår Hubbe är drygt ett kan jag återkomma igen :)

   Radera
 2. Måste tipsa om borgbacken, vår ett åring (1,4 mån) tyckte om sealife, sedan är ju många av deras maskiner gratis nu för de små :)

  SvaraRadera