måndag 17 juni 2013

Det första syprojektet

I fredags tog jag tag i mitt första syprojekt. Nämligen en filt till bilstolen/babyskyddet. På Eurokangas köpte jag fleece och stjärntyg i bomull. Sedan följde jag de här instruktionerna. Det var enkelt men tog längre tid än jag hade tänkt (ca. 3 timmar) visserligen så måste jag amma lite mellan sömmarna... Jättefin blev den tycker jag. Hubbe var också riktigt nöjd i filten när vi teståkte med den nu på veckoslutet. Nu vill jag sy mer! Nästa projekt skall bli en mössa har jag tänkt!
Mysigt foder av fleece och fint yttre med stjärnor. 

12 kommentarer:

 1. Neej, vad fin! Kan du ordna privat syskola för mig ;)? Jag vill också kunna sy såna där finheter till min bebis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte ens det behövs någon syskola, denna var på riktigt jätte enkel! Kan du bara sy någorlunda rakt så klarar du det finemang :)

   Radera
 2. Men vad konstig Hubbe ser ut ;) men jättefin filt!! Tråkigt att vi har ett sådant värmeelement till bebis, att en filt antagligen vore onödigt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Hubbe är inte särskilt fotoskenisk ;-) Nu på sommaren är den inte heller sååå användbar för oss, men säkert till hösten :)

   Radera
 3. Jättefin!! Vad heter Hubbe på riktigt då? Finns det nån orsak till att du inte vill säga hans namn?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Eftersom Hubbe inte själv kan välja om han vill synas på min blogg eller inte så kör jag en sån här halvanonym linje då det kommer till honom. Inte hans riktiga namn och inge bilder där huvudet syns :) Hoppas du förstår!

   Radera
 4. vad tror du att den här halvanonyma linjen egentligen gör för nytta eftersom du själv ej är anonym?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver väldigt lite om honom och sätter inte bilder på honom, det gör ju nog honom ganska anonym tycker jag, även om jag inte är det. Om han sedan då han är lite större vill synas på bloggen så får vi ta en ny funderare, men just nu är det den här linjen som känns rätt i magen! För mig är det magkänslan som är det viktigaste :)

   Radera
 5. Jag förstår ditt resonemang ang din sons anonymitet totalt. Men samtidigt tycker jag att det är lite lustigt när hans hela namn står i förra söndans dopanons?! Ha en skön midsommar! :)
  /Lisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju en helt annan sak! Klar man vill ha en dopannons. Fast inte sätter jag den heller på bloggen. Och en dopannons är ju inte heller något som blir kvar på internet för all evighet..

   Radera