torsdag 17 december 2015

Ibland är det inte så roligt

För det mesta trivs jag med att vara hemma med mina filurer. Jag tycker om att mysa med dem på morgonen. Äta frukost i lugn och ro. Pyssla tillsammans, promenera till dagis eller kanske till butiken. Jag älskar att se hur de utvecklas och växer. Hur de lär sej saker och går framåt i sin personlighet. Till och med att byta blöjor kan vara riktigt trevligt ibland. Men det är sannerligen inte roligt  att vara hemmamamma hela tiden skall ni veta. Ibland är det riktigt tungt. Eller så frustrerande att man helst av allt bara vill lägga sej ner på marken och skrika, precis som om man själv vore två år gammal. 

Som när man skall mata lunch till Lillasyster och hon tycker det är roligt att spruta ut morotspuré likt en fontän i hela köket. Så det träffar en i håret och hennes rena kläder är ett minne blott. Att få i henne ens fem skedar är snudd på omöjligt utan milt våld. Då är det inte så roligt minsann! Eller när man skall droppa ögondroppar i en tvåårings ögon, när två-åringen inte vet något värre i  hela livet, än just ögondroppar. Då är det så otrevligt att man bara vill säga upp sej på studs. Men det går ju inte. Det är bara att bita ihop, andas och fortsätta. 

Idag var en dag med flera stunder då jag kände att det kanske skulle ha varit betydligt trevligare att vara på jobb. Eller var som helst annanstans än hemma med mina filurer. Men nu sover de båda sött. Och som tur är det en ny dag i morgon. Då skall jag vara en bättre Mamma. Eller bra var jag nog redan i dag, jag vet att jag är den bästa Mamman för just dem. Men imorgon skall jag ha ännu bättre ork och energi att tampas också med de mindre roliga stunderna. Inställningen gör så mycket. Nattsömnen har stor del den också har jag märkt. Så nu blir det tidig kväll. Så tar vi nya tag imorgon. 
Morotspuré ÖVERALLT. Jag måste skura golv och ugn efter lunchen alltså. Kolla tyget på stolen! Suck. När skall hon börja äta med god aptit?

2 kommentarer:

  1. How to put eyedrops in children and baybies - sök på det på Youtube. Vi hade helt grrrr rymt med killarna då de var små och man skulle sätta ögondroppar. Vi satt PÅ dem för att hålla händerna borta, vi kämpade - var snälla och bråkade och grät och klappade. Jag skulle ha gett kung och fosterland för denna video och idéer. Kämpa på! Sedan killarna var ca 4 år går det helt ok att sätta droppar!

    SvaraRadera
  2. Ja det är tungt ibland! Känner igen mig i dina ord!

    SvaraRadera