I dagens lucka hittar ni en mumsig pepparkaksgranola. Den är extra enkel att göra eftersom granolan rostas direkt i stekpannan istället för i ugnen. Varför har jag inte kommit på det här tidigare?! Det tar typ 10 minuter att göra. Okej, man får inte en lika stor sats som om man gör i ugnen, men eftersom jag är den enda som äter granola i vår familj så gör det ingenting. För en sats granola behöver du:
1 msk kokosolja
2 dl havregryn
1 dl nötter, hackade i mindre bitar
3 msk chiafrön
2 msk honung
1 msk pepparkakskryddor eller kanel
½dl torkade tranbär
Smält kokosoljan i en stekpanna. Häll i havregrynen och stek/rosta tills de får lite färg. Häll i chiafrön och nötter. Rosta ytterligare några minuter. Stäng av värmen. Blanda i honung och kryddor. Blanda till sist i tranbären. Låt svalna lite och häll upp i en burk. Granolan är också en perfekt gå-bort-present till glöggfesten!
Stekrostad granola med pepparkakssmak. |
En sats räcker till en halv stor burk. Cirka fyra frukostportioner om man äter med yoghurt är min uppskattning.... |
Om du vill göra fin etikett till så är det bara att klippa ut en bit dc-fixplast (finns att köpa på t.ex. etola) och skriva på med taveltusch. |
Det här kommer nu bli min frukost fram till jul. |
Jag testade dethär igår, och mums! Tack för receptet :D / Annette
SvaraRaderaSå kiva att det smakade :) Jag har själv ätit upp min granola ren. Borde laga mera.... Mmm...
Radera