torsdag 7 januari 2016

Nej nej nej

Ja ja, alla gnäller om minusgraderna och vädret. Men jag måste bara ryta till lite jag också. För nu tycker jag liksom inte längre att det är roligt. Vi hade MINUS TJUGOSEX grader i morse. Det är liksom -20 grader för mycket. Minst!! Det tog PÅ RIKTIGT tjugo minuter att klä på oss tre när vi skulle iväg till dagis i morse. Utan överdrift. Lillasyster kan inte sova utomhus för det är så kallt, och  hon sover som en kratta här inne. Hubbe fattar inte alls varför han inte kan gå ut och åka pulka i flera timmar och att bara uggla inomhus börjar bli väldans tråkigt. 

Jag som inte ens normalt gillar vintern blir inte precis mer övertygad just nu. Nej, jag har faktiskt hellre slask, stormar, regn och mörker än det här. Nu är det bara för kallt helt enkelt. Om inte mina uggs och yllebyxor under jeansen ens hjälper att hålla värmen då är det bara för mycket. Till råga på allt har vattenledningen i vårt hjälpkök frusit, så vår tvättmaskin fungerar inte. Måste ringa servicebolaget imorgon. Hoppas de kan fixa det. Inte kan vi ju vänta på våren med att få tvättat.

Var är min enkel biljett till Thailand?! 
Jag börjar morra av kylan. Nej, jag gillar det inte alls. Inte ens cashmere hjälper!! Då är det illa minsann....

5 kommentarer:

 1. Jag håller med, nu börjar det räcka med den här överdrivna kylan! Vår lilla på snart 7 månader sover i förrådet, det är nog vår räddning :) men här säger nog den äldre att vi ska gå ut och leka i snön, svårt att förklara att det är lite för kallt för nån längre utevistelse nu.
  Hoppas ni får vattenledningen upptinad snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är den enda. Som tur verkar temperaturerna sjunka nu. Tio grader varmare nu än i morse. "Bara" minus -17 med andra ord....

   Radera
 2. Men nu har vi ju snö och det blir ju så ljuuuust! (Obs, ironi) Allvarligt, vart ska vi flytta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vart som helst där det är varmt!!

   Radera
 3. Jag lurar bebisen (5,5 mån) med att packa in henne i halare, mössa och sovsäck och lägger henne på vår säng vid fönstret. Dörren fast och babytalken på. Fungerar suveränt, hon sover länge! :) Har annars precis samma problem, får hon inte sova ute så blir det bara korta lurer och mycket gnäll.

  SvaraRadera