fredag 15 januari 2016

Stickoholic

Små vantar som skall få värma en liten kusin om bara någon månad  
Jag har gått och lagt mej alldeles för sent om kvällarna den här veckan. Den största orsaken är att jag fastnar i soffan med stickorna i händerna. Det är så roligt att sticka! Och babysockor och -vantar som jag stickat nu senast går så snabbt. En socka blir klar på en kväll. Det känns så mycket vettigare att titta på tv också då man samtidigt producerar något med händerna. Vantar till Lillasyster skall det blir till näst. Och sen kanske något till mig själv igen? En mössa? Ett par vantar? Eller kanske ett par mönstersockor? Jag har aldrig ännu stickat något med mönster tidigare. Är lite rädd för räknandet och alla trådar. Men kanske jag skulle klara det. Jag skulle vilja ha ett par riktigt högskaftade yllesockor till vår vintersemester om två månader. Typ sånhära, eller de här eller de här

4 kommentarer:

 1. Så roligt! Jag hade en stickperiod i höstas också, men så gav jag mig på en halsduk och det var ju dumt. Jag tröttnade förstås då den aldrig blev klar någon gång och så kom jag ur mitt stickningsflow. Borde nog börja igen nu... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så roligt när man kommer in i det. Mitt stickande går också helt klart i perioder :) Babygrejer är perfekt då det går så snabbt.

   Radera
 2. Oj vad jag önskar att jag också kunde sticka :) men jag blir alltid så glad att titta in på din blogg och se alla fina saker du har/gör :)

  En sak som inte alls har med stickning att göra men som säkert börjar bli aktuellt för er snart också: följande bilstol åt lillasyster. Det börjar bli aktuellt hos oss också och det leder nu till att vi är tvungna att svänga storasyster för det ryms inte två stolar med ryggen mot färdriktningen i vår bil. Hur kommer ni att lösa det här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig för sent att lära sej ;-) Jag har lärt mej för bara några år sedan, mest tack vare youtube!

   Vi började faktiskt tala om nästa bilstol med Maken nu på veckoslutet. Jag tror att Hubbe kommer få en ny, eftersom hans börjar kännas lite trång och så får Lillasyster ta över hans gamla. Jag skulle absolut vilja att han skulle sitta bakåtvänd ännu i några år, men jag vet faktiskt inte heller om det går i vår farmare. Om jag kör går det nog, men inte om min långbenta man gör det gissar jag... Hm. Tror vi tänker göra så att jag läser på lite nu i de kommande veckorna och så går vi till nån babybutik och frågar och testar.

   Radera