lördag 2 januari 2016

Nyårslöfte 2016

Nytt år, nya möjligheter! Eller så tänker i alla fall jag. Allt som jag inte hann med eller uppnådde under förra årets sida, kan jag uppnå i år istället. Årets löften fokuserar mycket på mej själv och mitt eget välmående. Jag tänker att mår jag bra så mår också mina barn och övriga familjen bra. Årets mål går också i rätt samma banor som tidigare år. Speciellt läsande lyckades jag med fint förra året och vill absolut kämpa med att fortsätta detta år. 

Det första jag vill få bukt med är mina envisa graviditetskilon. Två kvar ännu från Hubbes graviditet, och två från Lillasysters. Ja ja, det är bara kilon och bla bla. Men nu är det så att de stör mej. Jag känner mej inte fin. Jag vill få bort dem. Komma in i mina gamla jeans. Få bättre kondition. Sluta äta sötsaker bara för att jag är så sugen att jag inte kan stoppa mej själv. Jag har gjort det förut så jag kan göra det igen. Mellan graviditeterna intalade jag mej själv att det inte var så stor idé att komma i form eftersom jag snart önskade bli gravid igen. Nu planeras inga graviditeter på flera år i alla fall så det kan jag inte ursäkta mej med längre. Nej, 2016 skall bli året då jag skall vara snällare och hårdare mot min kropp, helt hur man tar det. Mera hälsosamheter, mindre kolhydrater, mera motion och styrka. Inte allt på en gång, men sakta och säkert. 

Mitt andra mål är våra saker och skåp här hemma. Vi har så mycket saker att jag omöjligt kan hålla koll på dem, eller hålla det städigt. Det enda sättet att få bukt med överflödet är att börja rensa, slänga, sälja och organisera bättre. Fram till sommaren har jag tänkt bli klar! Peppa mej gärna. 

Tredje löftet hör ihop med formen förstås. Men jag hoppas att detta löfte också skall smitta av sej på de andra i min familj. Speciellt Maken och Hubbe skulle båda må bra av lite mer grönt och lite mindre socker. Förhoppningsvis kommer det automatiskt om jag också ändrar mina måltidsvanor. 

Till sist böckerna! Förutsättningarna finns absolut där. PH tog slut och det finns inte en enda serie jag följer just nu. Så istället för tv kan jag absolut läsa istället. Eller det skall jag göra. 15 klarade jag med lätthet förra året så det skall nog gå vägen i år också. 

Har du några mål för 2016 eller nyårslöften?

2 kommentarer:

  1. Här vill vi också få bukt med sötsakerna och plocka in lite mer hälsosamt istället. Graviditetskilon har jag också kvar men kommer att försöka fokusera på att må bra i min egna kropp och med mig själv detta år istället för att må dåligt över det lilla extra. Gott nytt år till er! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra :) Gott nytt år till er med!

      Radera