torsdag 10 januari 2013

Mysli

Jag har varit sugen på mysli nu flera morgnar. Trots att jag egentligen är helt slut och helst bara skulle ligga på soffan så skärpte jag mig och fixade ihop en hemlagad version. Nu doftar det härligt av kardemumma och rostad kokos här hemma. Och imorgon får jag avnjuta myslin med naturell yoghurt och kiwi till frukost. MUMS!! För att jag skall komma ihåg hur jag gjorde ifall jag vill göra mera mysli så kommer här receptet:
Jag använde pumpa- och solrosfrön samt blandade nötter
Blanda alla ingredienser i en bunke. Sprid ut på ett bakpltåsplatpapper på en plåt. Platta ut. Rosta i ugnen 3x10minuter på 200grader. Rör om ordentligt mellan varje tiominut. Passa myslin noga mot slutet så den inte bränns. 

När myslin svalnat något kan man blanda i russin eller torkade frukter och bär om man vill. Jag hade i bär-gojiblandning samt lite hackad torkad aprikos.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm! Det så godt ut, det fikk jeg lyst til å prøve :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Det är både enkelt och såååå gott. Sen kan man ju variera receptet och lägga i sånt man själv tycker är godast.

      Radera