tisdag 6 januari 2015

Sista minuten till solen

Både Maken och jag är väldigt sugna på lite värme och sol. Dessutom känner vi att det skulle löna sig att passa på nu innan Hubbe fyller två och innan tvåan kommer. Det är liksom betydligt billigare och enklare nu än om ett halvt år eller nästa vinter! Vi har inte varit på charter-resa på 11 år. Då en sista minuten till Rhodos när jag just blivit student. Det vi vill ha ut av vår resa är mesta möjliga värme, barnvänlighet, helst inte så långa resor och billiga priser. Det verkar tyvärr inte så lätt att få ihop i januari-februari....

Så vi tar gärna emot tips! Ni som har rest under vinterhalvåret till t.ex. Kanarieöarna, är det för kallt? Kan man alls bada i pool utan att frysa ihjäl om man är ens lite lagd åt det mer frusna hållet? Och hur är det med er som rest till t.ex. Thailand med småbarn. Är det alls värt att fara för bara en vecka eller blir det för jobbigt med tidsskillnad och långt flyg? Hur är Dubai? Eller Kap Verde? Är det alls varmare på Kap Verde än på Kanarieöarna? Och kan man alls göra nåt i Dubai utan att vara miljonär? Vi har också kollat en del resor från Stockholm, det verkar vara mycket billigare att flyga från Stockholm än från Helsingfors. Är det någon som har erfarenhet av svenska charter? Att flyga tur retur till Stockholm kostar nämligen mindre än prisskillnaden på resorna från Finland....

Och sen min sista undran. Har någon preggoshorts att sälja billigt/låna?! Storlek typ 38/40 eller L. Har redan kollat nätet och allt är slut! Och utan shorts kan jag nu inte riktigt åka på solsemester....



Ååååh! Badvarmt vatten och så het sol att man måste skydda sig med hatt... Bilder från Sanibel Island på Floridas västkust från i somras.

22 kommentarer:

  1. Vi reste till Amadores i mars 2014 med vår 2 åring. I och med att han hade hunnit fylla två hade han eget sät vilket jag rekommenderar. Vi hade det varmt och skönt och bodde nära stranden och vår son badade i poolen alla dar!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo klart det är bekvämare med eget säte till Hubbe, men smakar det så kostar det ;-) I alla fall om vi väljer en resa längre bort är det stor skillnad på att betala för en till flygbiljett eller inte... Varmt och skönt och bada i pool varje dag låter ljuuvligt! Just det vi är ute efter :)

      Radera
    2. Vi hade tur med priserna för resan var billigare i mars än om vi skulle ha farit i februari före han fyllde två...så det vi betalade för honom blev sist och slutligen inte så mycket. Så kolla priserna om i har möjlighet att åka vid olika tidpunkter! :)

      Radera
  2. Jag tror jag har ett par mörkblå shorts, ska kolla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jee! Jag köper jättegärna!

      Radera
    2. Ääääh, hittar dem ingenstans, måste ha gjort mig av med dem redan, sorry. :/

      Radera
    3. Nooo! Hoppas någon annan har då...

      Radera
  3. Våra reseinlägg:
    http://dannipaalosmaa.com/2014/01/29/att-resa-med-barn-puerto-rico/
    http://dannipaalosmaa.com/2013/03/04/att-resa-med-barn-klong-muang/

    Puerto Rico, Gran Canaria är absolut solsäkrast av alla ställen på Kanarieöarna. Dubai har vi inte rest till med barn, men nog på tumis. Puerto Rico vinner. Väntar ivrigt på att Minea ska ha egen stol i flyget nästa gång vi reser :) Låter så underbart med resa. För oss blir det av senare i vår/sommar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för linkarna och tipsen. Ifall det blir kanarieöarna så satsar vi på Cran Canaria! Sol måste vi få.... Senare i vår/sommar är inte så illa det heller, Kan tänka mig att det ändå känns bättre att vänta att Leo blir lite större ännu :)

      Radera
  4. Jag köpte ett bält-"expander" paket innan vi åkte till spanien med magen. Då fungerade mina egna shorts bra med långa toppar. :)

    http://www.ozbaby.fi/tuote/carriwell-expander-belt-jatkopala-vyötärölle/35033/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har testat liknande med jeans och tycker inte det känns bekvämt! Men kanske bättre än ingenting...

      Radera
  5. Vi kom precis från Arguineguin som ligger intill Puerto rico på Gran Canaria och de soliga dagarna var det skönt (+25) men råkar man ha otur med vädret som vi hade de två sista dagarna så är det nog inget trevligt väder. Blåsigt, kallt och rått. Vi hade uppvärmd pool, men ingen av oss, inte ens barnen trivdes i poolen så bra fast vattnet var uppvärmt (+25). Det var för svalt helt enkelt. Genast solen går i moln är det nog väldigt mycket svalare åtminstone i januari. Lite samma med badande har jag upplevt tidigare på Maspalomas (mars-april) och Fuerteventura (mars-april). Men flygresan är ju helt ok dit, därför valde vi det resmålet i år. Nästa gång tror ja nog att det blir ett resmål med säkrare sol i januari. Till Thailand skulle jag personligen inte resa med barnen för en bara en vecka, har gjort det innan barnen och det var nog helt för kort. Dubai har jag hört gott om, men har ingen erfarenhet själv. Hur som helst så är det nog helt magiskt med SOL, hoppas ni hittar en bra lösning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina synpunkter! Och månne det inte blir bra hur det än blir. Ens lite sol och komma bort från vardagsmatlagning;tvätt etc är ju redan jackpot!

      Radera
  6. Jag har två par preggoshorts som du gärna får komma testa o låna om de passar :). Ett par blåa mamalicious storlek S och beiga H&M storlek 36. Tycker nog att båda kanske ändå motsvarar en vanlig 38:a. Finns inte precis användning för dem under denna greviditet ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Men jag misstänker att de är för små om de är s/36... Men jag kommer gärna och testar!

      Radera
  7. Jag borde också ha någo shorts i gömmorna, ska kolla!
    /ia
    Ps. Behöver du någo andra preggokläder så finns det allt möjligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter jättebra! Vi skulle väl ändå försöka få till en dejt nu i januari så då kan jag kanske kolla lite :)

      Radera
    2. Absolut! Hörs!
      /ia

      Radera
  8. Kap Verde är underbart! Vi var dit på bröllopsresa, utan barn alltså men oj oj! Underbart! Definitivt värt två timmar extra flygresa jämfört med kanarieöarna och betydligt varmare och solsäkrare! All inclusive är nog att rekommendera där, det hade vi och var supernöjda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah nu blev jag mer sugen på Kap Verde! Och all inclusive skulle vara så skönt...

      Radera
  9. Kap Verde var fint jo! I februari kan där dock blåsa rätt hårt och då kan det kännas kallt! Vi var just efter nyår och hade tur med vädret,det var riktigt varmt och soligt hela veckan och ingen hård vind. Min dåvarande förman däremot, åkte i februari och hade suttit med långärmat då det blåst så hårt.

    Vi har varit till Kanarieöarna flera gånger. En gång med barn, och kan nog rekommendera det, men vi har varit kring påsk och då har vi haft varmt och skönt. Så också i år, på påsken bär det av till Los Cristianos Teneriffa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äh så svårt det kommer bli att välja... Fast lite tur verkar det som att vi nog måste hoppas på om vi skall hålla oss inom Europa eller inom rimliga flygresor...

      Radera