torsdag 29 oktober 2015

Förändringar på övre våningen

Under veckoslutet kommer det att ske lite förändringar på vår övre våning. Lillasyster börjar nämligen bli lite för stor för sin babykorg och spjälsängen ryms inte in i vårt sovrum som det är nu. Att redan nu flytta in henne till Hubbe känns också lite dumt, hon är bara fem månader och ammar ju varje natt. Så istället blir det ommöblering. Från barnens rum flyttar bokhyllan iväg till min syster. Då Lillasyster sedan flyttar in där (senast nästa sommar tänker jag mej?!) så måste den ändå bort, och eftersom syster just flyttat och har ett halvtomt vardagsrum så passar det bra så här. Från vårt sovrum kommer vårt stora skrivbord flytta bort. Istället flyttar ett skötbord och ett mindre skrivbord in. Och så spjälsängen förstås. Det blir nog bra tror jag. Men just nu är allt mest kaos. Jag försöker nämligen hitta plats för alla grejer som vi haft i skrivbordets lådor och i bokhyllan så att de blir tomma och kan flytta bort på veckoslutet.... Inte så lätt! Så istället fokuserar jag på inspiration för hur fint det skall bli.

arbetshörna

Jag tror det kommer bli ett sådant här litet enkelt skrivbord från Ikea istället. En liten Billy bokhylla och fristående lådor skulle funka fint för förvaringen!
Sovrumsinspis

Lite drömmar och piff till sovdelen i vårt sovrum skulle jag också gärna ta emot. 
Babyhörna

Lillasysters hörna kryddar jag gärna med sänghimmel, pompoms och vimplar. Sängen Lillasyster skall sova i är en Muurame Milla. Samma säng som Hubbe använt, det vill säga samma som också Maken sovit i som liten.

barnens rum 2

Barnrummet vill jag också piffa till nu när vi ändå är i farten. Kanske några nya tavlor? Lite snygga korgar för förvaring och ett stiligt tipi-tält? Hubbe sover förresten så gott i min gamla Jolla säng. 

arbetshörna

Helst skulle jag vilja ha ett antikt vackert litet skrivbord likt det här... Men det ryms inte riktigt i budgeten tyvärr :(

2 kommentarer:

  1. Hur många sovrum har ni i ert hus? Vi drömmer om att köpa ett radhus så småningom och har snart två små barn med ungefär samma åldersskillnad som Hubbe och lillasyster. (Dessutom också en pojke och flicka :) ) Och då blir det ju att fundera på hur många rum vi egentligen kommer att behöva... Kommer Hubbe och lillasyster dela rum sen i framtiden, eller har ni ännu ett arbetsrum/gästrum som någondera kommer att få senare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har för tillfället två sovrum. Vi var egentligen ute efter tre, men fastnade här för alla andra plus i lägenheten. Dessutom kan båda sovrummen göras om till två. I synnerhet Hubbes rum är stort och har tidigare varit två rum, de tidigare ägarna hade rivit väggen eftersom de hade bara ett barn. Så eventuellt kommer vi nån dag att bygga vägg i det rummet. Men först kommer de nog att få dela rum. Ändå upp tills Hubbe börjar skolan tycker jag det bara är enklare och roligare att ha barnen i samma rum. Det skulle vara härligt att ännu ha ett skilt arbetsrum/hobbyrum/gästrum men på bara 93kvadrat så går det inte. Och det är inte heller något som vi "behöver", mera bara något som skulle vara kiva att ha :)

      Radera