tisdag 24 februari 2015

Tyck-om-dig-själv-listan

Att påminna sig själv om att man nog är bra är hälsosamt ibland. Så här kommer min version av Carolines älska-dig-själv lista som snurrat i bloggosfären de senaste två veckorna.

♥ 5 saker jag är bra på 
1. Jag är en bra vän. Jag är bra på lyssna och hålla kontakten med mina vänner.  Det är klart att man alltid kan vara ännu bättre, men jag tycker i alla fall att jag är tillräckligt bra på att träffa dem, höra av mig och se till visa min uppskattning. För mina vänner är de bästa vänner man kan ha!
2. Jag är bra på att laga mat. Klart man misslyckas ibland. Men oftast blir det gott.
3. Jag är bra på att pyssla, komma på kreativa idéer och förverkliga dem. Ibland blir det inte alltid helt som jag tänkt mig, men oftast blir det riktigt bra!
4. Jag är en bra Mamma.
5. Jag är bra på att vara positiv och se saker från den ljusa sidan. Jag är bra på vara lycklig även i vardagen även om dagarna inte är så speciella.

♥ 5 saker jag gillar med min kropp 
1. Mina ögon. De är stora, mörka och fina!
2. Min mage är ju fin på det sättet att den är bra på att odla barn i. Ett lyckat exemplar hittills och ett till på jäsning...
3. Mitt hår är naturligt tjockt och har fin färg fast jag inte färgar. Det är jag glad över!
4. Mitt ansikte. Jag ser oftast glad och trevlig ut, till och med utan smink ibland.
5. Att den är frisk för det mesta och inte krånglar kroniskt eller i knäna eller så. Efter graviditeten ser jag fram emot att få röra på mig mera igen. Det gillar jag att göra med min kropp, nu som då i alla fall....

♥ 5 saker jag är stolt över 
1. Mitt hem. Det är hemtrevligt, ljust och mysigt. Och vårt alldeles egna hem.
2. Att jag lyckats lämna in min gradu efter tre års kämpande och dessutom fått den godkänd. Om bara ett par veckor kommer jag ha pappren i hand! Hurraa!
3. Min son förstås! Världens finaste Hubbegubbe. Så smart och fin och gullig och bäst.
4. Min blogg, jag tycker den är läsvärd och fin. Hoppas ni tycker det samma.
5. Att jag lyckas behålla min positiva och glada attityd även om allting inte alltid känns så härligt alla dagar hela tiden

♥ 5 saker jag är tacksam över 
1. Min underbara son
2. Min övriga familj
3. Mina fina vänner
4. Att jag och alla min nära och kära är friska
5. Att det snart blir vår och den mörka kalla vintern snart är till ända
Jag är nog ganska så bra ändå. Trots att det nog inte alltid känns så. 

2 kommentarer:

  1. Alltså lite hemskt hur svårt jag har att slutföra denna lista. Har blivit utmanad av flera personer men får bara inte till 20 punkter om mig själv. Årets mål kanske vore att uppskatta sig själv mera...? För övrigt tycker jag du verkar vara en väldigt trevlig mänska! Känner ju inte dig personligen men man får ju alltid en uppfattning :) Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag erkänner att det var inte lätt för mej heller!! Speciellt kroppen och vad jag är stolt över var svårt att komma på hela fem punkter. Men jag tror absolut det är bra att göra liknande ibland! Så försök du med en gång till. Det går nog :) Och tack för din snälla kommentar. Nu blev jag glaad :) Och jag hoppas att det stämmer också, haha!

      Radera