måndag 16 februari 2015

Vintersemester bildbomb

Så var vardagen igång igen efter två veckors semester. Tänk att man kan hinna med så mycket på två veckor! Och att två veckor kan kännas så långt men samtidigt gå så snabbt... Som tur är det inte allt för länge kvar tills jag blir mammaledige igen! Men först en liten bildbomb från vår Finlands tour.
Vi började vår resa med en natt i Kuopio, allt för att göra den långa bilresan lite kortare för Hubbe. I Kuopio besökte vi Hoplop och åt middag i tornet som syns på bilden ovan. Utsikten var jättefin och maten god! Så ifall man har vägarna förbi kan jag absolut rekommendera. Hubbe tyckte det var väldigt spännande att äta middag uppe i ett torn och talar fortfarande om det varje dag.
Från Kuopio var det bara en två timmars körväg till Katinkulta där vi bodde tre nätter på Holiday Club hotellet. Det funkade perfekt med barn! Bassängavdelnignen var super och Hubbe älskade att simma. Vi hann också med skidturer, huskyåktur och utelek. Restaurangutbudet på hotellet var lite snävt men som tur fanns fler rastauranger i både Vuokatti och Sotkamo 10 minuters körande från Katinkulta.
På Huskysafarit fanns det 6 stycken åttaveckor gamla hundvalpar. Hubbe blev stormförtjust och fick till och med gosa med en av valparna efter safarit. Så gulligt såååå! Och jag är inte ens så förtjust i hundar egentligen....
Efter våra dagar på Holiday Club körde vi över Finlands midja till Ähtäri och denna fina stuga. Perfekt storlek, fräscha utrymmen och bra utrustning. Stugan var till och  med bättre än på bilderna. Inte så ofta det händer precis.... 
På stugans tomt fanns en liten grillkåta där vi grillade korv till lunch ett par dagar. Perfekt aktivitet för barnen. Hubbe tyckte det var väldigt spännande att grilla korv.
Grilla grilla korv...

På fredagen besökte vi Ähtäri djurpark. Rekommenderas! Fina djur, prisvärd och vi var typ de enda besökarna på plats... Här kollar vi in Vildsvinet. Spännande tyckte både Gudsonen och Hubbe.
Fyra bufflar... Nå nej... Två bufflar, ex-Grannen och jag! 

2 kommentarer:

  1. Ser härligt ut. skulle fråga en liten fråga.är det er brio go kärra på bilden..funderar själv på en sån nämligen..kan du skriva lite åsikter dvs plus o minus om den. Tacksam..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det en Brio Go, men tyvärr är den inte min utan våra vänners :) Men jag kan i alla fall berätta att de varit mer än nöjda med sin vagn :) Om jag jämför den med våran Bugaboo så kan jag i alla fall konstatera att den är betydligt större och rymligare. Speciellt varukorgen är enorm! Fjädringen är också bra och den har ett mer ergonomiskt körhandtag än Buggan. För mig som är liten och kort tycker jag dock att vagnen blir lite för stor. Men är man inte en stump som jag så är vagnen säkert super!

      Radera