onsdag 15 april 2015

Citronlemonad

Överlopps citroner. Vad kan man göra med dem?! Nå citronlemonad till exempel.
Vi hade några överlopps citroner hemma. Jag tycker det kan vara svårt att hitta på vad man skall använda citroner till, de hör inte till standardingrediensen i min matlagning eller bakning... Men så mindes jag att jag för flera år sedan lagat citronlemonad och tänkte att jag testar att göra det! Efter lite googlande hittade jag ett recept för citronlemonadsirap som verkade urenkelt. Så idag blev mina överlopps-citroner till citronlemonad. Och den är så god! Riktigt läskande. Kan tänka mej att den passar perfekt på sommaren, vappen eller som fördrink på ett garden party.

Det enda som behövs är två citroner och 1 dl socker. Pressa saften ur citronerna och sätt saft och socker i en kastrull. Värm upp och rör tills sockerkristallerna löst upp sig. Sirapen är klar! Den håller sej i ca 2 veckor i kylskåp. För att späda ut till god lemonad så blandar man bara citronsirap med vatten. Förhållandet 1/4 tycker jag är bra, men man kan smaka sej fram. Att servera med is och citronskivor piggar också upp! Slurp. Och garanterat utan sötningsmedel eller konserveringsmedel som köpt saft och limonad.... Blandar man med bubbelvatten så blir det ju till och med som "riktig" limonad.
Jag satte min citronlemonadsirap i en liten glasflaska från Clas Ohlson. 
Slurp! Kanske jag måste köpa citroner i framtiden bara för att kunna göra denna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar