tisdag 21 april 2015

Nytt hår och läkarbesök

Så skön mammaledig dag idag. Började förmiddagen med ett frissabesök så nu är också mitt hår redo för bebis. Kortare, tunnare och fräschare. Jag är helnöjd. Efter klippningen gick jag en runda på stan, köpta några minismå bebisplagg, skötte ett par ärenden och åt lunch. På eftermiddagen hade jag sedan inbokat läkarbesök på rådgivningen. Allt såg fortsatt bra ut och babyn ligger med huvudet neråt! Hon ultrade för säkerhetsskull och allt. Min livmodertapp var också helt uppmjuknad och borta men jag hade inte börjat öppna mig ännu. Men i princip så kan alltså babyn komma när som helst nu! Fast jag själv tror nog att hen stannar inne i minst tre-fyra veckor ännu. Men man vet aldrig. Så spännande. Och helt nytt detta med osäker väntan också. Med Hubbe hade vi ju i det här skedet utsatt snittdatum pga sätesläget och visste exakt vilken dag han skulle komma... 
Nytt hår! Kortare och  lättare. Och så älskar jag känslan i håret efter att man varit hos frissan. Så platt och fint. 
Magen i v.35+6. Tydligen är hen så gott som redo att komma ut snart. Men jag tycker nog att det inte är något bråttom än....

12 kommentarer:

 1. Ett av våra barn kom i vecka 36 + nånting. Jag hade inte varit och fixat håret redo för bebis och inget annat heller hade vi gjort i ordning för bebisens ankomst. Alltså inget! Bebiskläderna efter äldre syskonet var ännu ouppackade i föräldraförpackningssänglådan efter två flyttar, pytteblöjorna oupptvättade, mina amningsvänliga kläder någonstans ouppackade de med. En arbetstur hade jag ännu kvar att göra och såg inget hinder för att sköta den, eftersom jag inte kännt av en endaste sammandragning under hela graviditeten eller något annat som skulle varsla om att bebisen plötsligt tänkte födas. Jag hade hela graviditeten varit inställd på att barnet föds så sent som bara möjligt och hade inte haft något intresse för att plocka fram bebisgrejer. Bra gick det ändå. Bevisligen behöver man som andra gångs förälder inte förbereda sig vidare mycket med materiella ting.
  Lycka till när det gäller! Hoppas frisyren din är lika välkammad när bebisen anländer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå vi har lite samma situation här ifall bebis skulle få för sej att komma nu :) Förutom att håret är välkammat då ;-) Men det är som tur lite annat med andra barnet. Vi har ju nog allt, bara inte framme och färdigt för bebis att flytta in ännu. Men månne jag inte hinner. Annars får Maken fixa sen när vi är på sjukhuset. Allt finns ju och blöjor annat får man ju från butiken runt hörnet. Så jag är nog inte så orolig. Och faktiskt så tror jag nog inte att hen kommer ännu på på en stund... Men man vet ju aldrig!

   Radera
 2. Jag födde ju i vecka 37 en kväll då jag varit till frissan på förmiddagen. Hade säkert finaste frisyren på BB, haha :) Kanske nåt i huvudmassagen som satte igång det? Jättefint hår fick du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack jag är jättenöjd. Här verkar inte huvudmassagen ha satt igång något, som tur, heh :) Men v.37 är här imorgon!

   Radera
 3. Åt mig sades det också i vecka 36 att babyn är färdig att komma när som helst. Killen föddes i v 43+3 efter flera utschasningsförsök :) bättre att hålla sig inställd på att det ännu tar länge så blir man inte så vansinnigt rastlös om det drar ut på tiden, babykläder hinner man nog gräva fram ändå sen. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog inställd på ev. junibaby :) Heh. Men kanske helt bra att bli påmind om att den ju nog KAN komma före också. För det har jag liksom inte tänkt mej allt hittills :)

   Radera
 4. Oj vad fint hår, gick ju helt lust att klippa mitr fast det äntligen blivit långt igen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag klipper mej typ en gång i året så då måste jag ta rejält! Så skönt till sommaren men lite lättare kalufs.

   Radera
 5. Supersnyggt hår!! Hot Mama!! :)) kramar!!

  // Hellu

  SvaraRadera
 6. Hot Mama indeed! :) jätte fint

  SvaraRadera