måndag 20 april 2015

Kreativ måndag

Dagens kreativa saldo!
Idag har jag suttit så gott som hela dagen framför symaskinen. Jag har nämligen sytt ett babynest till "Tvåan". Och det var sannerligen lite krångligare än jag hade trott. Speciellt att trä i tråden och få in allt vadd tog på tålamod och nerver... Och inte blev det heller riktigt så fint som jag hade tänkt mej. Nåh, allt kan väl inte alltid gå som i Strömsö. Och månne det inte duger för babyn. Hen maindar knappast att det är lite sneda sömmar! Sin funktion som skydd i soffan, sängen och annars här hemma kommer det säkert att uppfylla trots de små skavankerna. Jag modifiera förresten lite beskrivningen som jag hittade här genom att sätta till handtag till babynestet. Kan tänka mej att det är praktiskt då man vill flytta på babyn som exempelvis ligger och sover i sitt bo.  
Mitt babynest blev ganska fyrkantigt upptill, skulle jag sy ett nytt skulle jag nog runda till kanterna mer. En större säkerhetsnål för träendet av tråden skulle också ha varit bra att ha!

6 kommentarer:

 1. Vad fint det blev! Super smart med handtagen, varför har inte fler hakat på den idén?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! På bilderna syns inte riktigt hela sanningen kanske... Men månne det inte duger. Jag kan tänka mig att folk kanske är rädda att bära nestet då babyn kanske inte hålls i så bra då det är öppet bak, och kanske det därför inte finns handtag på så många?! Men jag tror inte det är någon fara och man bär ju förstås försiktigare än försiktigt!

   Radera
 2. Vad fint det blev! Babynest är härliga! Viggo trivs nog i sitt, men småningom börjar det bli för kort (har redan måsta lossa lite ett par varv i fotändan....)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja tänkt så han växer. Snart börjar han krypa... hehe.

   Radera
 3. Precis såhär jag tänkt mitt! ☺ Hur gjorde du för att sy på handtagen, i vilket skede av tillverkningen? Mycket tacksam för svar! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sydde dem först och satte in dem i kantsömmen. Sydde sicksack och lite extra just där över så att de skulle hålla att lyfta.

   Radera