söndag 26 april 2015

Syrrans Polttare!

Inte for vi alls till landet igår! Jag skrev det bara för att lura syrran. Igår hade vi nämligen hennes polttaredag. Och vilken dag sedan. Perfekt väder, härliga människor och allt som vi funderar och planerat klickade precis. Fast idag är jag totalt slut. Och då drack jag ju inte någon alkohol och var hemma redan innan halv tolv.... Men en heldag med program är väl ganska mycket i det här skedet av graviditeten. Men gårdagen var nog totalt värd lite trötthet och krämpor idag! Och syrran är också nöjd, vilket förstås är det viktigaste. Nu håller vi bara ännu tummarna för att "Tvåan" vill hålla sig inne i tre veckor till så jag inte missar bröllopet... Här bildbomb från dagen.
Temat för dagen var sailor-marint. Jag hade printat ut pappersvimplar härifrån. Enkelt och dekorativt pynt! 
Efter att några av deltagarna väckt och kidnappat Blivande Bruden så samlades vi hos andra syrran för brunch. Mimosa, frukt, sallad, glass och kaffe. Mmmm....
Champagnetasting! Syrrans skulle peka ut äkta champagne, cava och prosecco och var mycket nära att få dem rätt... 
Glatt polttaregäng på väg till nästa programpunkt. 
Glad blivande fru! Hatten och bandet är också DIY-pyssel made by me kvällen innan polttarna....
Dagens huvudprogram var en par timmars seglats utanför Helsingfors. Vi hade hyrt skonaren Zangra och vädret var ju bara PERFEKT för en seglats. Ännu i torsdags utlovades regn och vind så jag var rejält orolig... Men det blev sol från klarblå himmel och prefekt vind för lätt tur. Mina extra ylletröjor och långkalsonger behövdes inte ens. 
Helsingfors är nog en så vacker stad i mitt tycke. Och tänk att man kan få uppleva detta bara genom en 10 miunters promenad från var syrran bor!
Vår styrman! Som tur har syrran faktiskt till och med både utbildning och erfarenhet då det kommer till segling... Så jag var inte det minsta orolig. Och så hade vi ju en övervakande kapten ombord också. 
Underbart väder! Då vi kommit utanför Brunssan så hissade vi alla tre segel och styrde nosen mot Sveaborg. 
Tre syrror! En med boll under jackan... Tur den ännu gick fast. Min enda vindtäta seglarvänliga jacka nämligen...
Vi lade ankar vid salutorgets brygga och promenerade ut till Skatudden och Scandic Hotel för Brudbastu. Champagne måste vi givetvis också beställa in så vi inte skulle törsta ihjäl. Eller jag drack ju en alkoholfri drink istället men ändå!

När vi bastat klart och fixat oss fina för kvällen hoppade vi på Spåran till Tölö. Här supersöta lillasyster och fin kusin!
Mmmm. God Tapasmeny på Bar Teos. Jag blev proppmätt. Här tog sen kvällen slut för min del, medan de andra ännu fortsatte ut och dansade i Helsingforsnatten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar