lördag 28 november 2015

6 månader

Hipp Hurra för Lillasyster som fyller ett halvt år idag. Hurra! Tänk att det redan har gått 6 månader sedan den soliga torsdagen i maj då hon äntligen kom till oss, åtta dagar över beräknat. 6 månader har jag nu varit tvåbarnsmamma. Den första månaden gick i ett huj, de tre påföljande månaderna skrek hon så gott som dagligen, speciellt om kvällarna, och de senaste två månaderna har hon varit just så som man kan önska att en liten 4-6 månaders Lillasyster är. 

Lillasyster är allt som oftast glad och nöjd. Hon kan fint ligga i sitt gym och leka för sej själv uppemot en halv timme åt gången. Hon älskar att noggrant inspektera sina leksaker, en och en. Speciellt allt med lappar och små utstående detaljer är intressant. Hubbe är hennes stora idol och när hon hör och ser honom så skiner hon upp och följer med blicken. Hon vill tydligt vara med där det händer och blir sur om hon inte får vara där vi andra är. 

Tre gånger sover hon i regel om dagen. Alla dagssömnerna sover hon ute på balkongen. Om man bortser den senaste veckans nätter, så sover hon också gott om nätterna. Vi brukar klara oss på bara en nattamning. I en dryg månad har vi också testat oss fram med smakportioner. Det går inte så bra tyvärr. Ännu har jag inte lyckats bjuda på någonting alls som skulle falla den lilla fröken i smaken... Eller kvällsgröten gick bra ett par kvällar men nu är det igen totalstopp. Lunchen går ännu sämre ner. Hon kniper ihop munnen till ett litet sträck och om man, mot förmodan, lyckas få i henne en sked, så sprutas det med stor sannolikhet ut på en själv likt en fontän. Jag som sååå hade hoppas på att hon skulle vara glad i maten, efter allt krångel vi har varit med om redan med Hubbe. Nåh, tydligen får jag inte barn som gillar mat. Suck! Jag försöker se det hela som att vi ännu bara övar och att hon inte ännu behöver få i sej något. Men det är inte så lätt. Kanske det vänder om en vecka eller två?!

Världens finaste Lillasyster fyller ett halvt år idag! Var är presenten undrade Hubbe, men jag sa att hon inte behöver någon då hon ännu är för liten för att öppna paket...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar