måndag 16 november 2015

Matkrångel

Hubbe är väl inte precis känd för att vara någon storätare. Nu på senare tid har vi haft en lite jobbigare ätarperiod igen. Inte roligt när varje måltid är en liten kamp. Han vägrar att smaka på nya saker. Helst skall det vara bara pasta med ketchup varje dag. Jag måste erkänna att jag tycker det är jättejobbigt när han äter dåligt, jag blir stressad, fastän jag försöker vara chill. Men inget blir bättre av att jag blir sur och stressad. Så jag försöker vara lugn och låta honom ta saker och ting i sin egen takt, men det är svårt. På dagis brukar han inte heller äta nånting alls. Eller bara knäckebröd.... Hemma äter han bara sånt han vet är gott. Väldigt tråkigt för min matlagninsinspis också att bara få negativ feedback på allt man gör dessutom. Och ingen idé att testa något nytt för man vet hur det kommer emottas... Nåh, detta är väl bara en fas, precis som det mesta under småbarnsåren. Om någon månad hoppas vi att det är helt andra bullar vid våra måltider igen!

Maken lagade denna förrättstallrik till Hubbe på veckoslutet, när vi vuxna åt scampi. Ni kan tänka er att detta var succé! Inget krångel om man blir serverad bilmat minsann. Så det är väl det här som är lösningen på vårt problem då ;-)

4 kommentarer:

 1. Nina bloggläsare16 november 2015 21:59

  Månne maten skulle slinka ner med roliga bestick? Googla "constructive eating aterimet", tror julgubben kommer med dessa till oss i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. Och ibland när vi har haft perioder av sämre ätande hos oss så brukar jag tänka att ingen svälter med mat på tallriken. Men jobbigt kan det ju vara ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag har en 5-åring som är väldigt kinkig med maten. Det enda han äter är yoghurt, bröd, korv, tomat, gurka, potatis med smör, makaroner utan ketchup, kött (bara biffar), nuggets, fiskpinnar och bacon. Och olika sorters frukter! Ingen slags sås över huvudtaget och inte fisk. Mjölk dricker han åtminstone :). Inte lätt att planera mat när man ska ta "finsmakaren" i beaktande...

  SvaraRadera