fredag 8 januari 2016

Sötsug och saftfunderingar

I dagens saft satte jag melon, selleri, lime och morot. Fast det smakade bara selleri, så detta var inte den bästa combon. Nästa gång blir det bara ett skaft. För selleri borde vara något av det hälsosammaste man kan dricka!
Jag har fortsatt att laga juice åt mej varje morgon. Det är så gott och känns hälsosamt. Jag är nog lite dålig på grönsaker annars faktiskt. I synnerhet vintertid. På sommaren passar det bättre med sallader och så, men nu då det är kallt vill jag bara äta varm "comfort food". Det här med juicande, och  speciellt juicedetox, har ju annars fått lite negativ publicitet bland annat här och här. Men jag tänker att så länge det är gott och man inte t.ex. ersätter något mål eller struntar i att äta "riktiga" grönsaker så är det bara bra. 

Jag försöker ju så där annars också äta lite bättre nu efter allt chokladfrossande i jul. Det går väl si så där. Jag är så grymt sötsugen, speciellt på eftermiddagarna, att det är riktigt hemskt. Känner mej nästan som en heroinist på rehab. Som tur har vi inget sött hemma så jag har hittills klarat av frestelserna. Om ett par dagar vet jag att det redan går bättre. Lite russin åt jag igår kväll då jag trodde jag nästan skulle dö av sötsug. Men det räknas väl inte?! 

Jag skulle också vilja dra ner på kolhydraterna rejält. Jag åt ju lchf i över ett år, innan jag blev gravid med Hubbe, och mådde så bra av det. Så jag vet att den kosten passar mej. Men jag kan inte för världen komma ihåg vad det var jag egentligen åt då?!. Vad äter man till frukost om man inte äter kolhydrater? Eller istället för all pasta som vi äter nu? Det var väl nog lite enklare då också, då man inte hade några barn att laga mat till och bara kunde tänka på sej själv. Helt total stopp med kolhydrater vill jag inte heller ta ännu så länge jag ammar. Frukter och lite havregryn får ännu ingå. 

Äsch, att det skall vara så svårt att få kosten i skick. Eller för mej är det i alla fall det. När jag är hemma är det dessutom extra svårt. Så lätt att hoppa över lunch på grund av lathet för att ställa sej och laga något. Och sedan småäta eller drabbas av akuthunger och supersug. Men jag skall klara det. Jag har gjort det förut, jag kan göra det igen. Jag är så motiverad. Nån kväll tänker jag sätta mej och skriva ner en massa mellanmålsidéer, frukostrecept och middagsinspis så att jag kan börja laga gott och rätt här hemma. Snart kommer jag bli så hälsosam att jag väl blir raw-vegan på kuppen!

2 kommentarer:

 1. Vi äter lins- eller kikärtspasta ofta då vi äter pasta. Köper från Ruohonjuuri så gratis är det inte :p
  Jag äter nog båda kolhydrater och socket (kokossocker och lönnsirap) men har mest blivit inspirerad av paleorecept. Och receptböcker i allmänhet, båda köpta och bibbaböcker. Det hjälper när det står helt stilla då man borde kocka eller baka dittan och dattan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det sku jag kunna testa! Smakar det helt som vanlig pasta eller känner man ärtsmak? Jag tror dessutom att Maken kanske inte kan äta ärtor men för mej och Hubbe skulle detta vara utmärkt alternativ nu och då :)

   Radera