måndag 6 april 2015

Övernattengröt, försök ett

Fotogenisk frukost. Och klart man måste äta med silversked då smakar väl allt lite bättre?!
 Okej nu är det då testat. Gjorde en egen version av de recepten som jag fick tipsade om i kommentarerna till mitt senaste inlägg. Jag blandade 1dl havregryn, 1dl mjök, 1dl naturell yoghurt, ca en tsk chiafrön, lite kardemumma, lite äppelmos, lite hackade nötter och en skvätt agavesirap i burken och lät det stå över natten. På morgonen skar jag ännu upp två jordgubbar som jag lade överst. Det såg ju väldigt lovande ut... Men jag var nog inte helt övertygad. Kardemumman och konsistensen kombinerat gjorde att det kändes som jag åt bulladeg typ. Lite slemmigt var det och jag tycker att havregrynens råa smak kom fram för tydligt trots att jag satt i en massa annat gott. Skall nog ännu testa några recept till så jag kan vara riktigt säker, men tyvärr verkar det här inte bli någon superfavoritfrukost som jag hade hoppats på!

Ser bättre ut än vad det smakar. Tyvärr!

2 kommentarer:

  1. Vad synd att du inte gillade det, men testa gärna flera olika varianter. Och jo, kardemumman ger en ganska stark smak så den kan man vara lite försiktigt med. Jag skulle ge dig tipset att lämna bort chiafrön och testa med bara havregrynen om det var "slemmigheten" du inte gillade.

    SvaraRadera
  2. Jo, prova utan chiafrön om du inte gillar slemmet.

    Det här receptet är min favorit (http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/05/20/tuorepuuron-abc/):

    Cookie Dough Overnight Oats aka Keksitaikinatuorepuuro

    1 dl kaurahiutsuja
    1 dl naturellia jugurttia
    1 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
    2 rkl siemeniä (esim. pinjan tai auringonkukan)
    1/2 banaani paloiteltuna
    1 rkl maapähkinävoita
    vaniljajauhetta
    kardemummaa

    Kaikki aineet vaan lusikalla sekaisin suljettavassa purnukassa, kansi kiinni ja yöksi jääkaappiin nukkumaan. Ja huom! Banaani on paloiteltuna, ei muussattuna :) Sopivan kokoiset palat saat aikaan, kun leikkaat banaanin ensin pitkittäissuunnassa puoliksi, ja vielä kerran puolikkaat puoliksi. Sitten vaan siivutat ne. Ja siemeniä ei kannata skipata! Ne pehmenee yön aikana ja tuo aivan uskomattoman ihanan taikinamaisen tatsin koko hommaan! Ja vielä pehmeät banaaninpalat… Puhumattakaan maapähkinävoin vivahteesta…

    SvaraRadera